Stanko-mik objavljeno: 24. srpanj 2013. objavljeno: 24. srpanj 2013. poštovani, trebam hitno pomoć Naime, razveden sam 2 puta. Imam plaću cca 8000,00 kn Iz prvog braka imam dvoje punoljetne djece (21 i 19 g). Starija kćer studira u Rijeci (ja sam u Splitu) i sada mi je za nju donesena presuda kojom joj moram uplaćivati 1800,00 kn mjesečno...Za mlađu kćer je još uvijek u postupku ali ona isto namjerava studirati van grada iako fakultet koji želi pohađati ima i u Splitu te će i za nju, pretpostavljam, iznos biti isti..što bi iznosilo 3600,00 kn za njih dvije + zaostaci neplaćanja alimentacije za dvije godine samo za stariju kćer u iznosu od cca 60 000 kn) Iz drugog braka (razveden prije pola godine, koji je nastupio zbog određenih okolnosti) imam sina 5,5 god i dijete na putu koje se treba roditi za 2 mj. Za sina mi je određena alimentacija 1000,00 kn Rečeno mi je da zaštiti mogu samo 1400,00 kn a ostatak ide na dvije kćeri za alimentaciju i zaostatke...ali što sa ovo drugo dvoje djece, zar i ona nemaju ista prava?? Što je činiti njihovoj majci? Postoji li mogućnost da se smanji alimentacija starijim kćerima kako bi i ovo dvoje mlađe dobilo ono što ih pripada? Zanima me još je li istina da se za dijete koje studira van grada plaća veća alimentacija i to skoro duplo?? Jer nigdje nisam pronašao podatak da se za dijete koje studira van grada plaća dosta veća alimentacija...jer je sudac spominjao iznose i do 5000,00 kn (znači 2500 po roditelju) Unaprijed zahvaljujem Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.