Jump to content

Državna služba i sistematski pregled?


abusaef

Preporučene objave

Državni sam službenik u jednom zavodu i zadnji put smo bili na sistematskom pregledu 2010. Pošto sam imao neke lakše zdravstvene probleme (ne ozbiljne, pa nisam išao privatno) računao sam da ove godine trebamo ponovno imati sistematski, no kako čujem neće ga biti.

 

Pitanje - da li se smije otkazati sistematski pregled na koji imamo pravo po kolektivnom ugovoru? Da li ovo što se spominje 2012 u 2 stavnu znači 3 godine od tog datuma?

 

 

Čitam KU za drž. službenike i namještenike (NN br. 89/2012)

 

Članak 61.

(1) Svi službenici i namještenici imaju jednom u tri godine pravo na sistematski pregled u vrijednosti od 500 kuna, po cijenama zdravstvenih usluga iz obveznog zdravstvenog osiguranja, organizirano putem ministarstva nadležnog za zdravstvo, a koje će se obavljati u zdravstvenim ustanovama iz osnovne mreže zdravstvene djelatnosti, u pravilu prema mjestu rada.

(2) Čelnik tijela će putem ministarstva nadležnog za zdravstvo organizirati sistematske preglede počevši od 2012. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija