Jump to content

HITNO TREBAM POMOĆ


anonimno
 Dijeli

Preporučene objave

Poštovani molio bi pomoć, naime o čemu se radi;

 

Na jednoj čestici postoji nas više vlasnika tj. 6, sa 5 vlasnika nemamo problema koji na dotičnoj čestici i žive dok sa jednim vlasnikom koji tu ne živi 20 g. imamo velike probleme.

Dotični vlasnik s kojim imamo probleme, sada nas tuži za diobu tj. za izdavanje tabularne isprave. Navodim da smo prilikom kupnje, svako svoj dio kupovali od različitih vlasnika. Kuća se kupovala po šestinama koje nikada nisu bile idealne, a svakome od nas u ugovoru piše što obuhvaća ta šestina. Ta tužba glasi (citiram): « Tužiteljica je na temelju kupoprodajnog ugovora od 30.travnja 1982 kupila 1/6 dijela kuće, ZGB ulica XYZ, koji se sastoji od jedne sobe, kuhinje, predsoblja i WC-a ukupne površine 20m². Sveukupna površina zgrade XYZ iznosi 90m², a kako tužiteljica na bazi citiranog kupoprodajnog ugovora sada koristi te posjeduje 20m² navedene zgrade, ona u stvari prema opsegu čitave zgrade uživa i posjeduje protuvrijednost 2/9 dijela navedene zgrade, a ne 1/6 dijela kako je omaškom i nepotpuno navedeno, kako u sadržaju citiranog ugovora o kupoprodaji, a tako i u presudi Općinskog suda ZGB 6.12.1982 broj XYZ. U svakom slučaju površina stana kojeg je kupila tužiteljica, a koja u naravi obuhvaća površinu 20m² što je prethodno povodom drugog postupka utvrdio građevinski vještak XYZ predstavlja u odnosu na čitavu zgradu XYZ suvlasnički omjer 2/9 dijela, a ne 1/6 dijela kako je to pogrešno navedeno u citiranom ugovoru, a što se sve može posve lako izračunati jednostavnom matematičkom operacijom prema potrebi putem procjene građevinskog vještaka (završen citat).

Napominjem kako 20m² tužiteljica uživa, ali 15,25m² izgrađeno je do 1968 g što se prizna kao građevinska i lokacijska dozvola, a za ostale dogradnje tj. u ovom slučaju 4,75m² potrebna je lokacijska i građevinska dozvola koju tužiteljica nema. Isto tako napominjem kako smo svi vlasnici dogradili objekt bez lokacijske i građevinske dozvole i da smo iste pokušali ishoditi no administracija zahtjeva potpise svih vlasnika kuće svima (iako smo fizički odijeljeni sa ulazima u svoj dio kuće i ograđeni svojim dijelom dvorišta koje uživamo više od 20g) nas pet (5) vlasnika je suglasno dati potpise za ishođenje lokacijske i građevinske dozvole dok naprijed spomenuti sporni vlasnik ne želi potpisati iako je i sam dogradio dio stambenog prostora (4,75m²), a fizički je odijeljen zidom od ostatka čestice, te je presudom dobio tabularnu ispravu na osnovu koje je odijeljen od preostalog dijela čestice i upisan u gruntovne knjige.

Tu tabularnu ispravu sporni vlasnik dobio je još 1983g kada je tužio vlasnika od kojeg je kupio objekt. Rješenje je dobila 1983g koje je pravomoćno i ovršno, te se tim putem upisala u gruntovne knjige, a sadržaj te presude po kojoj sud donosi rješenje glasi (citiram); utvrđuje se da je tužiteljica XYZ vlasnik 1/6 dijela kuće u ZGB, upisane u z.k.ul.br XYZ, k.čb.r XYZ, k.o. XYZ, a što se sastoji od sobe, kuhinje i predsoblja sa WC-om površine 20m², pa je tužena dužna u roku od 15 dana ovjeriti svoj potpis na kupoprodajnom ugovoru od 30.04.1982g jer će u protivnom isto zamijeniti ova presuda, nadalje tužena je dužna ograditi dio navedenog dvorišta i to na sjevernoj strani u širini postojeće kuće, a u dužini prema sjeveru do XYZ ulice, kao i nada sve navedeno u roku 15 dana, pod prijetnjom izvršenja. Obrazloženje – tužiteljica je ustala tužbom protiv tužene radi izdavanja tabularne isprave i činidbe. (završen citat).

 

Molio bi da mi pomognete nekim savjetom, što da napravim?? Ovo je samo jedna od tužbi naime tužiteljica me tuži već 20 godina i nikako si ne mogu pomoći, da li postoji kakav način da se to maltretiranje mene i moje obitelji zaustavi. Napominjem i to da sam invalid domovinskog rata i da bolujem od PTSP-a, a svako malo mi dođe tužba za nešto što mi dodatno narušava i ovako krhko zdravlje, evo samo u ova dva tjedna došlo mi je doma tri tužbe.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija