anonimno objavljeno: 3. srpanj 2006. Dijeli objavljeno: 3. srpanj 2006. Kupujem stan od vlasnika koji žive u Srbiji. Trenutno sam u procesu dobijanja ZK izvatka kako bi mogao podignuti hipotekarni kredit na taj stan. Vlasnik želi samo da jednom dođe iz Srbije i da riješi svu potrebnu papirologiju, da dadne založnu izjavu za stan te da potpiše kupoprodajni ugovor. To znači da će tek novce dobiti kada banka odobri kredit i uplati novce na njegov račun koji će otvoriti u toj banci nakon davanja založne izjave. Malo sam čitao prijašnje teme u kojima stoji da prodavatelj treba nakon primanja novca na svoj racun. napisati izjavu da je te novce primio i dati je meni kako bi ja s, ostalim papirima, predao to za upis vlasništva. E sad pitanje. Može li se u ugovoru napisati; Nakon isplate dogovorene cijene utvrđene ovim ugovorom, prodavatelj je dužan u roku mjesec dana dati izjavu (ili kako se to vec zove) da je primio cijelokupan iznos, a u suprotnom racun banke da je kredit ispalćen i ovaj ugovor važit će umjesto izjave pšrodavatelja da mu je cjelokupan iznos isplaćen. I??? da je taj iznos isplaćen prodavatelju. da u slučaju nedavanja te izjave od prodavatelja, a nakon sto je primio novce, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 3. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 3. srpanj 2006. To sto ste vi naveli uopce nije tabularna isprava/izjava. Njome prodavatelj ovlascuje kupca da se upise u zk (najbanalnije i najkrace receno). Vi spominjete izjavu da je kupac prodavatelja isplatio u cijelosti. Takvu klauzulu mozete staviti, ali sumnjam da ce ju gruntovnica prihvatiti. Zasto ne sastavite takvu izjavu pa neka vam ju posalju postom. Valjda nece zeznuti... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 4. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2006. Znači u ugovor se može staviti clausula intabulandi, odnosno da je kupac ovlašten nakon uplate novca na račun, bez pitanjia prodavetljai bla bla zatražiti upis u zemljišne knjige. Može li kao dokaz o uplati cijelokupnog iznosa biti potvrda iz banke koja je odobrila kredit na račun prodavatelja. Ako ne, može li prodavatelj onda nekog punomoćiti da tu izjavu napiše čim primi primi novac na račun, npr. našeg odvjetnika.? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.