Jump to content

problem s vlasnistvom kuce

dank

Preporučene objave

situacija je ovakva:

osoba sa nasim drzavljanstvom [iz razloga naplate duga] kupuje nekretninu, kucu u BiH ... kada je vec dat dio novca saznaje da ne moze napraviti prijenos vlasnistva ...

tada kucu uknjizi na ime poznanika koji zivi u bosni,

sada prodaje kucu ali ovaj mu stvara probleme i pokusava iznuditi pare.

postoje brojni svjedoci o tome tko je stvarni vlasnik ...

molim savjet; dal je bolje platit iznudu i poklopit se po usima ili pokusat istjerat stvar na cistac?? zahvalan za svaki savjet??

Dijeli na drugim stranicama

Onda jako dobro razmislite, jer izgledi baš i nisu na vašoj strani.

ovako, imam [ipak] izjavu ovjerenu u opcini [pecat,taksene marke i potpis sluzbenika] gdje stoji da sam prodavcu isplatio pol ugovorene svote za kupnju kuce i jos jedan takav dokument ali ne ovjeren sa dva svjedoka a svjedoci su ,upravo, taj "prijatelj" i njegova supruga... mijenja li to sta na stvari??

To je ok, ali mislio sam na pisani trag dogovora vas i dotičnog o tome da se on upiše kao vlasnik, a zbog vaše tadašnje nemogućnosti upisa. Jer dotični se temeljem nekog dokumenta morao upisati kao vlasnik - da li ste onda vi zapravo njega naveli kao kupca u ugovoru o kupoprodaji ili ...? Na temelju čega je on upisan kao vlasnik?

Jer ukoliko nemate pisani trag tog vašeg dogovora da se on upiše kao vlasnik, a čime je zapravo pomagao vama, a sami papiri i procedura su "čisti", znači ukoliko imate samo pristrane, "zainteresirane" svjedoke, onda bude jako teško to dokazati, jer protivna strana ima "papire" i zakonsku presumpciju u svoju korist, a na vama je da dokažete suprotno.

Razmišljao sam i o kaznenom djelu za koje bi ga mogli prijaviti, pa da ga time "pritisnete" da odustane od ovog svog plana, ali bez pisanog traga ovog vašeg dogovora, mogućnosti dokazivanja su vrlo, vrlo sužene, iako moram napomenuti kako mi pravni sustav BIH nije poznat.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija