dank objavljeno: 9. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 9. kolovoz 2013. situacija je ovakva: osoba sa nasim drzavljanstvom [iz razloga naplate duga] kupuje nekretninu, kucu u BiH ... kada je vec dat dio novca saznaje da ne moze napraviti prijenos vlasnistva ... tada kucu uknjizi na ime poznanika koji zivi u bosni, sada prodaje kucu ali ovaj mu stvara probleme i pokusava iznuditi pare. postoje brojni svjedoci o tome tko je stvarni vlasnik ... molim savjet; dal je bolje platit iznudu i poklopit se po usima ili pokusat istjerat stvar na cistac?? zahvalan za svaki savjet?? __________________ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Imate li barem kakav pisani trag ovog dogovora sa "pohlepnikom"? Jer ako nemate, jako teško bude išlo (što ne znači da ne možete probati). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dank odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Imate li barem kakav pisani trag ovog dogovora sa "pohlepnikom"? Jer ako nemate, jako teško bude išlo (što ne znači da ne možete probati). hvala vam ... nema pisanog traga Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Onda jako dobro razmislite, jer izgledi baš i nisu na vašoj strani. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dank odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Onda jako dobro razmislite, jer izgledi baš i nisu na vašoj strani. ovako, imam [ipak] izjavu ovjerenu u opcini [pecat,taksene marke i potpis sluzbenika] gdje stoji da sam prodavcu isplatio pol ugovorene svote za kupnju kuce i jos jedan takav dokument ali ne ovjeren sa dva svjedoka a svjedoci su ,upravo, taj "prijatelj" i njegova supruga... mijenja li to sta na stvari?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2013. To je ok, ali mislio sam na pisani trag dogovora vas i dotičnog o tome da se on upiše kao vlasnik, a zbog vaše tadašnje nemogućnosti upisa. Jer dotični se temeljem nekog dokumenta morao upisati kao vlasnik - da li ste onda vi zapravo njega naveli kao kupca u ugovoru o kupoprodaji ili ...? Na temelju čega je on upisan kao vlasnik? Jer ukoliko nemate pisani trag tog vašeg dogovora da se on upiše kao vlasnik, a čime je zapravo pomagao vama, a sami papiri i procedura su "čisti", znači ukoliko imate samo pristrane, "zainteresirane" svjedoke, onda bude jako teško to dokazati, jer protivna strana ima "papire" i zakonsku presumpciju u svoju korist, a na vama je da dokažete suprotno. Razmišljao sam i o kaznenom djelu za koje bi ga mogli prijaviti, pa da ga time "pritisnete" da odustane od ovog svog plana, ali bez pisanog traga ovog vašeg dogovora, mogućnosti dokazivanja su vrlo, vrlo sužene, iako moram napomenuti kako mi pravni sustav BIH nije poznat. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.