lcresic objavljeno: 11. kolovoz 2013. objavljeno: 11. kolovoz 2013. Poštovani , zbog nesavjesnog lječenja u smislu da je specijalist kod dijagnoze propustio nemarom donjeti pravu diagnozu,i zbog svojeg nemara ili neznanja nije pacjenta uputio na dljenje pretrage jer sam nije vidio očite simptome teške bolesti te je zbog toga pacjentu naknadno nastupila teška doživotna posljedica . Zanima me kada nastupa zastara od datuma otkrivanja , tj davanja preve dijagnoze . Lj p. Citiraj
G-man odgovoreno: 11. kolovoz 2013. odgovoreno: 11. kolovoz 2013. Za potpun odgovor na vaše pitanje, bitne su dvije stvari - 1. karakter ozljede/narušenja zdravlja (je li riječ o teškoj ili osobito teškoj ozljedi/narušenju zdravlja), i 2. stupanj krivnje na strani liječnika (namjera ili nehaj). Za slučaj da se radi o teškoj ozljedi/narušenju zdravlja, a na strani liječnika se radi o namjeri - zastara je 10 godina. Ako je u istom slučaju na strani liječnika u pitanju nehaj - zastara je 6 godina. Za slučaj da se radi o osobito teškoj ozljedi/narušenju zdravlja, a na strani liječnika postoji namjera - zastara je 15 godina. Ako je u istom slučaju na strani liječnika u pitanju nehaj - zastara je 10 godina. S obzirom da ste naveli kako je kod vas nastupila "teška doživotna posljedica", mišljenja sam kako će izglednija biti ova druga varijanta. Iako, vještačenje će dati konačan odgovor na to pitanje. lcresic 1 Citiraj
lcresic odgovoreno: 14. kolovoz 2013. Autor odgovoreno: 14. kolovoz 2013. Hvala na odgovoru . Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.