donatela objavljeno: 12. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 12. kolovoz 2013. Poštovani-interesira me tko nasljeđuje nekretninu poslije bratove smrti koji nema potomke!Najljepša hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 12. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2013. roditelji a njih ostala djeca (ako nisu živi) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
donatela odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Znači da nekretninu dijeli supruga i ja kao jedina sestra??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2013. Nepotpuno opisano činjenično stanje (u pitanju niste spomenuli bračnog druga), posljedično pogrešan odgovor i pogrešan zaključak. Iz Zakona o nasljeđivanju: 2. Drugi nasljedni red Ostaviteljevi roditelji i bračni drug Članak 11. (1) Ostavitelja koji nije ostavio potomke nasljeđuju njegovi roditelji i njegov bračni drug. (2) Ostaviteljevi roditelji nasljeđuju jednu polovicu ostavine na jednake dijelove, a drugu polovicu ostavine nasljeđuje ostaviteljev bračni drug. (3) Ako su oba roditelja umrla prije ostavitelja, bračni drug nasljeđuje cijelu ostavinu. (4) Ako iza ostavitelja nije ostao bračni drug, ostaviteljevi roditelji nasljeđuju cijelu ostavinu na jednake dijelove. (5) Ako je jedan ostaviteljev roditelj umro prije ostavitelja, dio ostavine koji bi mu pripao da je nadživio ostavitelja nasljeđuje drugi roditelj. Nadam se da sada neće ispasti da su jedan ili oba roditelja ostavitelja živi (daj im bože zdravlja), jer je onda i ovo pogrešan odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 14. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2013. Znači da nekretninu dijeli supruga i ja kao jedina sestra??? iz gore navedenog je sasvim izvjesno da je bracni drug ostavitelja ZIV,kao i cinjenica da to roditelji nisu,zbog cega bi na takvo utvrdjenje valjalo primjeniti clanak 11 stavak 3 Zakona o nasljedjivanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.