Jump to content

Gdje predati zahtjev za sporazumni razvod a gdje za podjelu bračne stečevine?


edgis

Preporučene objave

Pozdrav!

Želim se razvesti i to sporazumno. Koliko sam našla informaciju, potreban su 4 potpisana primjerka zahtjeva (kojeg sami sastavimo i potpišemo) koje odnesemo na neki sud. Na koji? Bilo koji ili moramo negdje specifično? Živimo u Zagrebu.

Možemo li zahtje potpisati doma pa samo predati, ili moramo tamo na licu mjesta potpisati oboje? Nadam se da ne treba javni bilježnik....

Kod predaje moramo platiti po 200 kn (u kunama ili biljezima?) svaki? Dakle ukupno 400 kn?

 

 

Isto tako za podjelu bračne stečevine. Možemo li sami napisati sporazum oko stana i potpisati ga doma pa odnijeti negdje na sud, ili moramo taj potpis ovjeriti kod javnog bilježnika i samo odemo i riješimo to u zemljišnim knjigama, a u istom sporazumu navedemo da ćemo ostatak imovine podijeliti naknado po dogovoru?

 

Mogu li ja njemu za zajednički stan koji je još pod kreditom/hipotekom, isplatiti polovicu dosad uplaćenih rata kredita i preuzeti ostatak duga za taj stan na sebe i tako zadržati stan bez da stan "dijelimo"? Tako bi njega oslobodila daljne obaveze plaćanja rata. I to bi sve u sporazumu napisali da riješimo čim prije i izvanparnično.

 

Što se tiče štednje, i ostalih pokretnina (oprema stana u prvom redu), možemo li to odvojenim sporazumom? Ili mora ići sve odjednom?

Ja bih to odvojeno je mi je jako važno riještiti prvo stan.

 

Također, gdje se zahtjev za podjelu bračne stečevine predaje? Trebamo li također predati zajedno? Treba li što platiti? Biljezi?

 

 

Također, što je s novcem koji se nalazi na njegovom računu (štednja, oročenje). Može li on to u trenutku razvoda podignuti i negdje "utopiti" i reći da toga više nema i tako me lišiti prava na pola ili se to može nekako spriječiti (a bez da ja podižem pola iako imam punomoć..ne želim da se baš zakrvimo, ali ne znam kako će reagirati pa ispitujem sve mogućnosti)

 

zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbu za razvod braka predati u Općinskom sudu u mjestu prebivališta.

netreba vam odvjetnik ako je sporazumni razvod braka.

tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine takođe predati u Općinsko sudu prema mjestu prebivališta . navesti svu zajednički imovinu Oročenu štednju (banka, br.knjižice, iznos) krediti, nekretnine (stan,zeljište itd.)pokretnine (auto,namještaj itd.)

uz dogovor sudu predložiti podjelu kome šta i koliko.

u vlasnički list stana (gruntovnica) , banka (br.računa upisati zabilježbu spora) ako postoji mogućnost otuđenja zajedničke imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija