dkolaric objavljeno: 14. kolovoz 2013. objavljeno: 14. kolovoz 2013. Poštovani, imam pitanja i tražim pomoć. Da ukratko objasnim situaciju, vlasnik firme j.do.o. je u mirovini i nema nikakve ovlasti osim što je vlasnik. Nije ni potpisnik računa u banci niti je zaposlen. Ja sam direktor i radnik i potpisnik računa i jedina odgovorna pravno osoba za sve. Došlo je do razilaženja u mišljenju te smo se odlučili odvojiti da više ne radimo zajedno, time da on ne pristaje na to da mi prepiše vlasništvo a ja želim i radim i dalje. 1. Kako natjerat ga da mi prepiše vlasništvo? 2. Kako ja kao dir. firme mogu utjecat na zatvaranje firme, dali je moj otkaz dovoljan? Citiraj
5xra odgovoreno: 23. kolovoz 2013. odgovoreno: 23. kolovoz 2013. Pisani Otkaz uz Prijavu za upis u sudski registari dostaviti Trgovačkom sudu (sudski registar) kako bi Vas brisali iz sudskog registra kao direktora. To može potrajati pošto se istovremeno ne upisuje novi direktor, jedino da se Vi brišete, a osnivač upisuje kao direktor pa on bude i osnivač i direktor društva. Ukoliko želite ostati u toj tvrki i postati osnivači to možete jedino da se osnivač briše a Vi upisujete kao osnivač, recite mu da Vam proda tvrtku za 10 kn pošto je vjerojatno toliki temeljni kapital Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.