leonidass objavljeno: 15. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 15. kolovoz 2013. Trenutno sam na roditeljskom dopustu do 12.9 i zbog trajno narušenih odnosa s poslodavcem želim dati izvanredni ozkaz. Prema čl. 72 Zakona o radu vidim da mogu to i učiniti. Zanima me u kojem roku mi je dužna vratiti moje dokumente, uklj. i radnu knižicu, te da li imam pravo na naknadu štete zbog neiskorištenog G.O? Pretpostavljam da Za prošlu godinu nemam pravo za naknadu zbog neiskorištenog G.O, a nije iskorišten jer je dogovor bio da će mi sada omogučiti korištenje, no sada mi ne želi dati!!! Molim brz odgovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 16. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 16. kolovoz 2013. Prvo treba obrazloženo izvanredno otkazati ugovor o radu........a to ne vidimio da je tako. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
leonidass odgovoreno: 16. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 16. kolovoz 2013. Obrazloženje sam naravno i pripremila koje uključuje preseljenje, ali i psihičko maltretiranje poslodavca radi trudnoće. To je ono što mi je predložila prijateljica koja se bavi radnim pravom. Kako onda otkazati takav ugovor o radu, kada poslodavac nije spreman na sporazumni, a da se tamo više ne moram vratiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 17. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2013. Za davanje izvanrednog otkaza potreban je jako dobar razlog koji nije naveden u nijednom zakonu već su se neki iskristalizirali putem sudske prakse. Pored izvanrednog otkaza postoji i redoviti otkaz koji možete dati, uz naravno poštivanje procedure iz zakona o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.