rainman777 objavljeno: 21. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 21. kolovoz 2013. Zanima me informacija u vezi poreza na promet nekretnina.... Kupio sam apartman/stan na moru 2011.godine (7mjesec), u zakonskom roku od 30 dana to sam prijavio u nadležnu poreznu. Sad je već prošlo znači 2 godine i skoro 2 mjeseca, pa me zanima slijedeće: 1. kad bi mi trebalo stići riješenje od porezne, koliki je period čekanja? 2. nakon koliko proteka vremena dolazi do zastare? Hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2013. 8. POREZNA ZASTARA Zastara Opći porezni zakon Članak 94. (1) Pravo poreznog tijela na utvrđivanje porezne obveze i kamata, pravo na pokretanje postupka naplate poreza, kamata i troškova ovrhe te pravo poreznog obveznika na povrat poreza, kamata i troškova ovrhe zastarijeva za tri godine računajući od dana kada je zastara počela teći. (3) Zastara prava na utvrđivanje porezne obveze i kamata počinje teći nakon isteka godine u kojoj je trebalo utvrditi porezne obveze i kamate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.