Jump to content

Ugovor između najmodavca i najmoprimca.

Preporučene objave

objavljeno:

Interesira me dali je ugovor o najmu stana valjan ako smo ugovor o najmu stana potpisale ja i dvije prijateljice zajedno na jednom listu papira pošto sam negdje pročitala u jednom članku iz narodnih novina da se ugovor o najmu stana može isključivo potpisati sa jednim najmoprimcem ili dvoje ako su u braku. I isto tako mi smo sve tri nezaposlene, nemamo nikakva primanja i nismo ih niti imale u vrijeme potpisivanja ugovora o plaćanju tog istog stana jer smo studentice kojima roditelji pomažu pri uplatama za taj isti stan , a jednom prilikom nam je jedna gospođa koja nam je nudila stan prije ovog za koji smo potpisale ugovor rekla da ugovor mora potpisati sa našim roditeljima i da joj trebaju posebno potpisi svakog roditelja na jednom listu papira kao i njihovi oib-ovi i svi njihovi podaci jer da dođe do nekog sudskog spora ona nas nebi mogla goniti sudski baš iz razloga jer smo nezaposlene. To me zanima jer postoji mogućnost da će nas trenutna vlasnica stana dati na sud radi toga što moje kolegice nisu platile zadnje stanarine a ja sam svoje sve uplatila i imam potvrde o uplatama pa se bojim dali bi ja možda mogla imati problema radi toga jer ja nigdje nisam potpisala da sam ja dužna platiti cijelu stanarinu ukoliko moje kolegice svoj dio ne bude platile i sad se bojim toga šta bi se moglo dogoditi na sudu jer nisam u dobroj finacijskoj siutaciji .

odgovoreno:

trebale ste potpisati ugovor o najmu soba, a ne stana. svaka ponaosob i svaka uplaćuje onoliko koliko je dogovorila i potpisala u ugovoru sa najmodavkom za svoju sobu sa uporabom zajedničkih prostorija. tako sam ja, (prema uputi u poreznoj upravi), riješio problem ugovora sa svojim podstanarima. čak su mi u jednoj sobi brat i sestra zajedno, brat je naveden kao nosioc ugovora, a njegova sestra je navedena kao član kućanstva, koji ima pravo sukorisništva navedene sobe. i naravno, moji ugovori su predani na poreznoj, ne znam dali je tako i u slučaju vaše najmodavke.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija