Jump to content

otkaz ugovora ne neodređeno sa ponudom izjenjenog ugovora na određeno - hitno

loreana

Preporučene objave

Molim za pomoć i savjet.

moje radno mjesto sa ugovorom na neodređeno se ukida i uručen mi je otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora. U novom ugovoru koji ne na određeno vrijrme nudi mi drugo radno mjesto, točnije zamjena za kolegicu koja je na porodiljnom dopustu. Plaća je ista ali radno mjesto potpuno drugačije. ukoliko ne potpišem novi ugovor dobivam otkaz.

možete li mi reći da li poslodavac ima pravo na ovakav način meni dati otkaz, točnije da li me može na ovakav način ucjeniti?

Unaprijed Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Može, nije ucjena ako se zaista Vaše mjesto gasi i više ne postoji.

Vi sada možete prihvatiti taj novi ugovor i time zadržavate pravo da osporavate taj otkaz, ako smatrate da imate osnova (znači ako se Vaše staro radno mjesto ne gasi), i pazite na rokove (15 dana za zahtjev za zaštitu prava+15 dana poslodavac da odgovori+15 dana za tužbu ako odgovori negativno).

Može, nije ucjena ako se zaista Vaše mjesto gasi i više ne postoji.

Vi sada možete prihvatiti taj novi ugovor i time zadržavate pravo da osporavate taj otkaz, ako smatrate da imate osnova (znači ako se Vaše staro radno mjesto ne gasi), i pazite na rokove (15 dana za zahtjev za zaštitu prava+15 dana poslodavac da odgovori+15 dana za tužbu ako odgovori negativno).

Poštovani,

ono što je meni bitno je sljedeće:

Da li poslodavac može nuditi ugovor na određeno sa novim radnim mjestom, nakon što mi uvjetovanim otkazom ukida ugovor koji je bio na neodređeno?

Da li ja imam pravo tražiti aneks ugovora sa izmjenom radnog mjesta na već postojeći ugovor, jer ukoliko ja pristanem na novi ugovor gubim sva prava (otpremnina i sve ostalo što mi pripada).

Ako se ne varam kad mi istekne ugovor na određeno ja nemam nikakva prava, bez obzira šta sam u toj firmi 12 godina?

lp,

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija