Jump to content

Zastara

toc

Preporučene objave

Ukratko, susjed je 2006. godine ukinuo pretplatu za fiksni telefon kod HT-a i ostao duzan 3 racuna. 2007.godine je zupanijski sud u Karlovcu donio pravomocnu presudu u korist HT-a. On je uplatio neku minimalnu cifru (50-100kn) i pred nekoliko dana je dobio "poziv na dobrovoljno podmirenje duga" od ovštenog odvjetničkog ureda.

zanima me dali u ovom slucaju moze nastupiti zastara, ako da kada, ako ne koje su mu jos opcije jer nema novaca za platiti dug.

ps. Oprostite ako sam fulao podforum :)

Dijeli na drugim stranicama

Prema čl. 232. ZOO-a za račun za telefon, zastarni rok iznosi 1 godinu. Međutim, prema čl. 241. ZOO-a - "Zastara se prekida podnošenjem tužbe i svakom drugom vjerovnikovom radnjom poduzetom protiv dužnika pred sudom ili drugim nadležnim tijelom radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine." Kako se u konkretnom slučaju radi o dugu po računima iz 2006. (ako sam vas dobro shvatio), a već 2007. je donesena pravomoćna presuda, to znači kako je T-com svakako prekinuo tijek zastare prije isteka ovog 1-godišnjeg roka, i stoga dug nije u zastari. A i sa ovom uplatom od 50-100,00 kuna je priznao dug, te time prekinuo zastaru. Prijatelj neka plati, ako ne može odjednom neka se dogovori na rate, u protivnom mu ide ovrha (na račun, nekretnine itd.).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija