toc objavljeno: 27. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 27. kolovoz 2013. Ukratko, susjed je 2006. godine ukinuo pretplatu za fiksni telefon kod HT-a i ostao duzan 3 racuna. 2007.godine je zupanijski sud u Karlovcu donio pravomocnu presudu u korist HT-a. On je uplatio neku minimalnu cifru (50-100kn) i pred nekoliko dana je dobio "poziv na dobrovoljno podmirenje duga" od ovštenog odvjetničkog ureda. zanima me dali u ovom slucaju moze nastupiti zastara, ako da kada, ako ne koje su mu jos opcije jer nema novaca za platiti dug. ps. Oprostite ako sam fulao podforum Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2013. Prema čl. 232. ZOO-a za račun za telefon, zastarni rok iznosi 1 godinu. Međutim, prema čl. 241. ZOO-a - "Zastara se prekida podnošenjem tužbe i svakom drugom vjerovnikovom radnjom poduzetom protiv dužnika pred sudom ili drugim nadležnim tijelom radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine." Kako se u konkretnom slučaju radi o dugu po računima iz 2006. (ako sam vas dobro shvatio), a već 2007. je donesena pravomoćna presuda, to znači kako je T-com svakako prekinuo tijek zastare prije isteka ovog 1-godišnjeg roka, i stoga dug nije u zastari. A i sa ovom uplatom od 50-100,00 kuna je priznao dug, te time prekinuo zastaru. Prijatelj neka plati, ako ne može odjednom neka se dogovori na rate, u protivnom mu ide ovrha (na račun, nekretnine itd.). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.