Jump to content

tehnološki višak u školi

anton887

Preporučene objave

poštovani, molim nekog ako zna da mi kaže odgovor na situaciju koja mi je u osnovnoj školi. Radim kao nastavnica na ugovor na neodređeno već nekoliko godina na pola norme. Nedavno je došla kolegica iz druge škole (koja je također i tamo na pola norme), popuniti ostatak norme u školi u kojoj radim iz istog predmeta.. Sada je njena norma popunjena u cijelosti. Matična škola u kojoj je od početka radila 8 g. udaljena je 40 km od moje škole. Otvorila joj se mogućnost nedavno tu razliku norme prijaviti u drugoj školi odmah pored njene matične u kojoj radi već 8 g. i ne želi na to pristati. Ja bih u tom slučaju u svojoj školi mogla dobiti punu normu, a ona bi također istu ostvarila jer su joj obe škole susjedne. Zanima me ako je netko upoznat da li postoji njena dužnost ili obveza da se prijavila da popuni normu u toj (susjednoj) školi jer bi se na taj način i smanjili njeni putni troškovi, a i ne bi kasnila često na nastavu dolazeći puniti normu u školu udaljenu 40 km. Djeluje malo zamršeno, ali molim vas pomozite ako se što može zakonski učiniti?

Najljepša hvala

Dijeli na drugim stranicama

Ako škola ima stručnu osobu za predavanje tog istog predmeta a čija je satnica bila nepuna,kao u vašem slučaju-vi ste imali mogućnost ostvarenja prednosti pred drugom osobom popuniti si satnicu i to bez natječaja(Zakon o odgoju i obr... čl.107,10.st.)ali za to ste se morali sami izboriti čim se ukazala potreba za popunjavanjem satnice.Probajte dogovoriti sa ravnateljem ili na uredu drž.uprave zamjenu koju predlažete.A što se tiče putnih troškova,oni će se ionako smanjiti tako da se dotičnoj neće isplatiti putovati 40 km...

hvala vam Charisma na odgovoru. Znam da sam tada imala prednost ali to je duga priča, pa bih voljela da se osvrnemo na sadašnjost i ako se što može danas s ovom situacijom učiniti. Ravnatelja to uopće nije briga jer mu vjerojatno taj nastavnik odgovara da isti u mojoj školi puni satnicu s obzirom na subjektivnost. Ono što me danas zanima može li dotična nastavnica sada sve do daljnjega biti u mojoj školi i imati punu satnicu neovisno o tome što joj se nudila mogućnoist popuniti satnicu u neposrednoj blizini matične škole u kojoj već ima pola satnice?

Zapravo,vama je ravnatelj bio dužan popuniti satnicu jer je za to imao mogućnosti a to je i zakonska obveza.Nije mi jasno kako je ured drž.uprave poslao drugu osobu da popuni satnicu a i vama je trebala nadopuna a imali ste (zakonsku)prednost.Znači da su i ravnatelj i ured.drž.uprave napravili propust.Samo,ne znam kako stojite sa rokovima za žalbu...Mogućnost vam je da se obratite školskom odboru-uredu drž.uprave i prosvjetnoj inspekciji jer imaju mogućnost promjene odluke o zapošljavanju.Drugačije nikako jer zamjena škola za nadopunu satnice ide samo ako su suglasni ravnatelji i osobe koje se žele mijenjati,a to nije u vašem slučaju.Slični smo slučaj i mi imali,samo bez malverzacije o zapošljavanju druge osobe i oba su tijela donijela odluku da se osobi satnica mora popuniti(iako joj se nije imalo čime popuniti!)pa mislim da imate velike šanse da ostvarite svoje pravo.

hvala još jednom Charisma na odgovoru i trudu. Nažalost ili na sreću sve mi je ovo poznato što ste zadnje naveli, ali sam već napomenula kako želim staviti naglasak na ovo danas, jer ono što je bilo je duga priča i bolje u to ne ulaziti. Molim da mi pokušate odgovoriti na pitanje koje me se danas tiče; Ono što me danas zanima može li dotična nastavnica sada sve do daljnjega biti u mojoj školi i imati punu satnicu neovisno o tome što joj se nudila mogućnoist popuniti satnicu u neposrednoj blizini matične škole u kojoj već ima pola satnice?

zahvaljujem na strpljenju i odgovorima

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija