Jump to content

susjedovo drvo u dvorištu koje smeta

tataxus

Preporučene objave

Poštovani,

Neznam da li na pravi forum stavljam ovu temu.

Naime, živimo u centru Zagreba u dvorišnoj zgradi.

Jedan dio stana nam gleda na veliko dvorište, a drugi dio na malo dvorište (koje je prije bilo zajedničko od svih stanara - dal je i kako je sada stanje neznam) jer taj stančić koji je u podrumskom dijelu je prije bio vešeraj, da bi se ljudi tu useljavali i iseljavali i na kraju koliko znam se to upisalo kao nečije vlasništvo i krenula je preprodaja tog stana, a vezano za to neznam da li je i dvorište pripisano stanu ili nije. Koliko ja znam nikada nisu nikakvi potpisi skupljani i odobrenja tražena za to.

No da se vratim temi.

Kako su to stari stavoni, moji prozori (visokog prizemlja) su negdje na visini cca. 3 metra.

Prošli stanar je zasadio smokvu u tom malom dvorištu, koja je naravno sada toliko narasla da nam prelazi visinu prozora i grane dolaze do samog zida i naših prozora.

Em se prozori nemogu otvarati, a da se ne zapinje o grane. Prije cca 6 mjeseci su nam se i mravi pojavili na tom dijelu (inače ih nikada nije bilo).

Novu stanarku sam jednom prilikom pitao: Susjeda... molim vas da se nešto poduzme u vezi smokve u dvorištu jer nam smeta.

Na to je ona meni odgovorila: Da neće smokvu ništa dirati, te se okrenula i otišla.

E sad moje pitanje.

Što je nama za raditi? Kako riješiti nastali problem? Kome se obratiti?

Znam da smiješno zvuči... smokva u zgb, i kaj je najgore plodna je bolje nego u dalamciji :)

Unaprijed hvala na odgovorima i savijetima

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija