Jump to content

natječaji u školama i odluka školskog odbora


swallowtail

Preporučene objave

Uglavnom, smije li ravnatelj/ica zvati prijavljenu osobu na telefon prije vijećanja školskog odbora da provjeri "ozbiljnost" kandidata i zahtjevati da se dođe raditi sutradan iako je prijavljena osoba zaposlena te napomenuti da nije jedina stručna osoba koja se prijavila i da su ostali spremni doći raditi sutradan.

 

Je li školski odbor dužan poslati odbijenicu/prihvatnicu u papirnatom obliku ili barem skeniranu e-mailom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Školski odbor daje ravnatelju prethodnu suglasnost ili mu je uskraćuje. Da bi predložio nešto, ravnatelj bi trebao bi biti upoznat i sa detaljem kada bi osoba mogla početi raditi, pa je u tom pogledu normalno da se raspita kada bi osoba mogla početi raditi (nije neobično ni da pregovara sa poslodavcem svog budućeg zaposlenika o duljini otkaznog roka, jer "Dobar dan, ja vam od prekosutra ne dolazim" ne funkcionira).

 

Nije ništa čudno da vam je stavio do znanja da ima više mogućih kandidata koji uvjete ispunjavaju, a ono o ozbiljnosti koju "mjeri" time može li se tko pojaviti na poslu sutra ujutro, radije preskačem prokomentirati (ako je tako izrečeno i nije riječ o osobnom doživljaju unutar nekog konteksta). Za pretpostaviti je da ste tom prilikom objasnili koliko vam je stalo i uvjerili ga da ćete učiniti sve što možete kako biste počeli raditi što prije ako se odluče upravo za vas...

 

Ljudi koji daju/uskraćuju suglasnost ravnatelju mogu reagirati vrlo različito: od onog "Da, ovo bi bio izvrsan izbor, otkazni rok nam ne mora biti prepreka, a možemo pokušati razgovarati da tamo ne odugovlače maksimalno.", pa do onog "Uvjete ispunjavaju, kvaliteta slična, pa nema razloga zašto ne bismo već od sutra imali riješen problem."

 

Obavijest kandidatima koji nisu primljeni ustanova koja je raspisala natječaj šalje kad postane jasno kome je poslati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije baš takav radikalan potez neophodan. Postoji i mogućnost razgovora s vašim sadašnjim poslodavcem, uključivo sa ponudom da pomognete naći zamjenu sebi brzo, adekvatnu i pouzdano kvalitetnu, pa nadalje... Nikome nije užitak ostati na ničemu naglo i neočekivano, ali postoji i ono nešto razumnog dijela na koji biste mogli apelirati. S druge strane, postoje i oni kojima nije baš previše stalo, pa je s njima tim lakše pregovarati baš u tom smislu, jer ste takvome samo jedna kockica u hrpi drugih kockica i možda ne bi odugovlačio. Jeste probali?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Poštovani!

 

Pitanje je slično. Može li ravnatelj u natječaju napisati "obvezan probni rad", ali ne i navesti koliko bi dug taj probni rad trebao biti?

Te smije li ravnatelj prije isteka natječaja određenom kandidatu uputiti poziv na razgovor i izvođenje javnog sata iako to (javni sat) nije naglašeno u tekstu natječaja?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija