anonimno objavljeno: 6. srpanj 2006. Dijeli objavljeno: 6. srpanj 2006. Dobio sam prije par mjeseci kaznu za parking u visini 400kn i prije 2 dana mi je doslao prekrsajni nalog posto nisam odmah platio kaznu. U njemu pise da je kaznu moguce zamijeniti radom za opce dobro i ja bi to htio postici. Ima jos jedan "problem", a to je da kazna glasi na brata posto je auto glasio na njega u trenutku pocinjenja prekrsaja. Sada mene zanima sto dalje? Netko je bio spominjao da bi trebao negdje napisati ime osobe koja je upravljala vozilom, ali ja nemam nigdje takvu mogucnost na tom prekrsajnom nalogu. Sto dalje? Isto tako pise da mogu uloziti zalbu u roku 8 dana, ali koliko sam shvatio te zalbe bas i ne "prolaze". Student sam i nemam primanja i nisam kaznjavan do sada. Da li ja trebam sada pisati nekakvu zalbu ili jednostavno cekati da mi istekne 8 dana pa da dobijem poziv za sud( ili je ovo vec rijesenje suda?) pa da se izjasnim da hocu dobrotvorni rad. Ponavljam da mi kazna glasi na brata. Molio bi nekoga tko se razumije da mi odgovori jer mi je hitno i ne znam sto da radim. P.s. da li uplatnicu na kojoj pise "troskovi utvrdjivanja i dokazivanja prekrsaja" moram platiti ili mi isto ulazi u dobrotvorni rad. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 6. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 6. srpanj 2006. Da li ja mogu uloziti prigovor na prekrsajni nalog ukoliko nalog nije naslovljen na mene nego na brata ( auto glasi na brata, a ja sam pocinio prekrsaj) ili moj brat mora uloziti prigovor i u njemu napisati da on nije upravljao vozilom nego da sam ja, da bi prekrsaj prebacili na mene. Sto se onda dogadja? Jel je onda ponovo ceka par mjeseci da se napise novi prekrsajni nalog na moje ime? ajde pomozite ljudi, stvarnio ne znam sto da radim... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 7. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2006. prigovor podnosi osoba na koju prekršajni nalog glasi ukoliko smatra da ima osnove za prigovaranjem.. u vašem slučaju sve je jasno..vozilo je bratovo, na njega je došao prekršajni nalog, brat podnosi prigovor i napiše da on nije taj prekršaj počinio već brat xy.. može (brat kao brat ) i primiti taj prekršaj na sebe, pa ne prigovarati... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.