ane0505 objavljeno: 8. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 8. rujan 2013. Molim vas pomoć ili barem preusmjerenje na neku instituciju u Kanadi koja štiti hrvatske građane i može ponuditi pomoć, jer ne znam više kome da se obratim, a bojim se da bi moglo doći i do suicida zbog ovakve, čini se bezizlazne situacije...Brak je sklopljen u Kanadi i u RH, a u Kanadi je rođeno troje djece koja imaju i hrvatsko i kanadsko državljanstvo, kao i roditelji (otac živi u Kanadi 25 godina, majka je došla udajom prije 6 godina).Plan mladog bračnog para je bio da se nakon par godina vrati u RH, međutim kad je do toga došlo, on se ne želi vratiti, brak je krenuo nizbrdo. Ona visoko obrazovana ne može naći posao u Kanadi, a on je tek nedavno dobio stalni posao. Žive s njegovim roditeljima, što je jedan od gorućih problema, a dogovor oko preseljenja ne postoji... Za razvod ne želi čuti, a prijeti da će uzeti djecu, što ne znam da li ima i pravo, obzirom da sam kao majka nezaposlena , sve što radim radim honorarno iz očaja. Brak je postao neizdrživ! Svaki dan mi dođe sa počinim nešto sa sobom,jer sam zarobljena. Ne mogu izići iz Kanade bez njegovog potpisanog odobrenja da vraćam djecu, a bez odobrenja će me proglasiti otmičarem. MOLIM VAS ŠTO DA RADIM? Kako da odselim iz Kanade i dovedem djecu? Dogovor s njim se ne može uspostaviti i strah me da ne izgubim djecu ako bilo što pokušam. Kome da se obratim i može li on biti prisiljen na razvod u Kanadi? Koja je procedura? Molim vas, molim vas pomoć....Ne mogu više živjeti ovako i ne mogu gledati da me djeca gledaju ovako nesretnu, zarobljena sam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2013. Ovo je evidentno pitanje koje će se rješavati kroz pravni sustav Kanade (imajući u vidu kako ste vi, suprug i djeca i kanadski državljani, a tamo i živite). Tako da bi bilo dobro da se obratite odvjetniku u Kanadi, ako ne znate kome, potražite pomoć kod hrvatske zajednice tamo, koja je prilično brojna. Ili potražite pomoć kod naših konzularnih ureda u Kanadi (mislim da ih je čak troje, možete ih pronaći na stranicama našeg Ministarstva vanjskih i europskih poslova - http://www.mvep.hr/). Na ovom forumu teško ćete naći osobu kojoj je poznat pravni sustav Kanade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.