anonimno objavljeno: 7. srpanj 2006. Dijeli objavljeno: 7. srpanj 2006. Shvatio sam da se predbilježba ne može upisati temeljem predugovora. Ja pak ima Ugovor, ovjeren od bilježnika i platio sam prvu ratu. Zadnju ratu ću platiti kroz mjesec dana. Tada ću tek dobiti tabularnu ispravu. Molio bih za odgovor: 1) Mogu li zatražiti temeljem ovakvog stanja predbilježbu u zemljišne knjige? 2) moram li u spis kod traženja predbilježbe priložiti potvrdu da sam platio prvu ratu? 3) Hoće li se prijedlog za predbilježbu prihvatiti neovisno o tomu što nisam platio porez i nemam onaj zeleni žig ? Unaprijed se zahvaljujem na savjetu i srdačno pozdravljam. Marko Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Celeste odgovoreno: 7. srpanj 2006. Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2006. pa ovako, u biti ovisi sve o tome kako izgleda ugovor, odnosno da li postoji i kakva je clausula intabulandi..obicno bude nesto u stilu da vam se dozvoljava uknjizba nakon placanja kupoprodajne cijene, u tom slucaju mozete traziti predbiljezbu vec sad, pa cete ju opravdati kasnije podnosenjem dokaza da ste platili cijenu. za upis predbiljezbe smatram da ne treba potvrda o uplati prve rate. da li ce se prihvatiti prijedlog ne ovisi o porezu (to ce provjeravati porezna uprava nakon sto im se dostavi rjesenje o uknjizbi), ali ovisi o jos puno drugih sitnica za koje niste pitali... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 14. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 14. srpanj 2006. sve ovo što je nabrojano udalje u posti nie igra nikakavu ulogu za upis odnosno predbilježbu vlasništva. dakle, da zaštitite svoje pravo, predajte prijedlog za upis predbilježbe pra.vlasništva. potrebno:1. 2X popunjen prijedlog 2. ugovor(original ili ovj.preslika) 3. dokaz o državljanstvu, 4. uplatnica na 250.00 kn pristojbe a onda ua opravdanje predbilježbe odnosno konačan upis 1.prijedlog 2x 2. tabularna isprava 3.50.00 kn pristojba predbilježbom zadržavate pravo prvenstvenog reda! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.