Jump to content

Buduča Promjena Diobenog Ugovora

LadPol

Preporučene objave

Poštovani

1. Dali se može retroaktivno promjeniti "Zapisnik o Diobi" ako je več upisano stanje u katastru, na temelju novog se upisati novo stanje u katastru!?

2. Ovo predpostavljam da katastar neče sprovesti promjene službeno do suda (a oni upisati u gruntovnicu) ukoliko niko od suvlasnika ne pozove geodet da usnimi stanje na teren i podnese elaborat do katastra!

naglasio sam Zapisnik pošto javni bilježnik je to ovjerio, a tačno treba glasiti Ugovor, plus i katastar nema problem to tako sprovesti, no u Katastru sam naletio na jedno čudno objašnjeno oko upisa (ili možda krivo razumio pošto nema logike)

3. da moramo imati čiste parcele, odnosno na dio parcela gde ja, moja sestra i unuk (koji smo sudski zakonski naslednici) dogovorili smo se kod večih parcela da dvoje od nas dele jednu parcelu na dve idealne polovine itd. e sad u katastru su rekli da nemože tako da se sprovede nego da treba to upisati samo jednom nasledniku ili ako ne možemo napraviti novi ugovor o diobi (tako kak nam je sugerirano) ondak oni moraju upisati svakome po trečinu od svake čestice s tim da čemo mi posle toga rešavati koji je čiji deo t.e. da onaj ugovor katastar nemože sprovesti kako smo se mi dogovorili nego onamo gde dvoje trebaju biti upisani(po ugovoru) bit če upisani svi troje...

4. Nemam problem to i tako da katastar uknjiži ukoliko ovo ostane samo upis posjednika u katastru a na temelju nekog idučeg dogovora o diobi stanje da se promeni (dali je uopče vakvo nešto moguče) pa tek ondak da se izradi geodetsko snimanje a nakon toga upis vlasnika u sudu(gruntovnica)

5. Hvala

uređeno: od LadPol
typo
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija