Jump to content

prodaja pića na utakmicama MOLIM POMOĆ HITNO


renataz

Preporučene objave

I mene zanima isto odgovor na to pitanje,pa molim da netko odgovri tko se razumije u to.

Mi branitelji smo pokrenuli nogometni klub i naravno nema dosta novca da bi se pokrili svi troškovi.

S druge starne mogli bi nešto zaraditi od prodaje pića.Koliko znam ne smijemo prodavati jer smo neprofitna udruga građana.

Rješenje je možda da klub ustupi prostor nekom obrtniku ugostitelju i da dio zarade da klubu ili plaća taj prostor pa klub nešto zaradi.Ne znam.Isto molim odgovor.Odmah da bude jasno radi se o jednom seoskom klubu u najnižem rangu.Dakle ne radi se o velikim novcima.5 gajbi se proda piva,valjda nas neće uhititi Linić zbog toga tj 300 kn što ostane da igračima kupimo dvije gajbe piva da imaju za popiti malo poslije utakmice(to im je jedina premija).Pokušali smo dati ugostiteljima ali nitko neće,kaže da im se ne isplati to uopće registrirati jer moraju imati odobrenje za neki vanjski šank tako nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj koji prodaje piće mora bit registriran za ugostiteljsku djelatnost a pivo može prodavat uz dozvolu nacionalnog saveza koji daje dozvolu uz suglasnost policije i pivo može bit prodavano samo u plastičnim i otvorenin čašama nikako u boci.(čl.21 st.1 i 2).Bez dozvole čl.37 st.1 toč.11 i st.2,3 i 4 http://www.zakon.hr/z/445/Zakon-o-sprječavanju-nereda-na-športskim-natjecanjima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda je 99% klubova svih županijskih liga u prekršaju i sve treba ,pohapsiti i zatvoriti.Ugasiti i ono malo života što ima u selima.Još malo ni zrak nećemo smjeti disati.

Nije se u Zakonu vodilo računa o malim sredinama gdje je nogomet jedino s čime se ono malo ljudi što je ostalo mogu baviti od sporta i s čime zabavljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pivovara može dat gotovinu ili organizirat prigodnu prodaju piva po manjim cijenama na "nogometnoj zabavi".... pa taj prihod donirat klubu koji onda sve to papirno mora dat igračima koji bi trebali i prijavit prihod u poreznoj kartici.....Klub nije registriran za ugostiteljsku djelatnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto igračima, radi se o klubu u četvrtoj ligi kojem svaka kuna dobro dođe što za uređenje prostorija, što za potrebe škole nogometa, popravka terena itd. Znači kako je netko već komentirao ajmo sve zatvoriti i gotovo, to što mi na utakmicama prodamo koji sok i koju gajbu pive i to sve volonterski, ako otvorimo obrt pojedošve svu lovu porezi, prirezi, a neznam i zar onda klub počinje biti obveznik plačanja PDV-u, bez obzira na prihode koje ustvari nema, sve su donacije ili sponzorstva:pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U drugom postu su bili spominjani igrači.Sve u svemu lova mora bit papirno/legalno donirana i isto tako i potrošena.Za prodaju pića postoji zakon kao i za promet gotovinom i njih se treba pridržavat ako se ne žele plaćat kazne.Sve se mjenja pa tako polako dolaze kontrole i prema sportskim klubovima koji su prodavali pivo 20-30 godina na crno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma naravno ja sam se tek uključila u rad kluba nema ni mjesec dana i željela bih sve posložiti kak se veli " ko po špagi" da sve bude legalno i transparentno, ali mi treba velika pomoć jer se ne razumijem u sve to, a htjela bi pokrenuti stvari, postoji mogućnost da nam jedna pivovara bude sponzor, koja naravno želi poslovati samo po zakonu, a ja želim isto samo neznam od kuda krenuti da sve posložim kako treba da ne izgubimo sponzora, a opet da izvučemo što više love. Tak da mi treba ono ko prvašićima pomoć od samog početka pa do kraja (a-ž). Hvala svima. Od kuda početi:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija