logit99 objavljeno: 17. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 17. rujan 2013. Skupljam elektronički otpad i prodajem u jednu firmu u Njemačku. Nakon nekoliko uplata za ono što sam im dosada prodao sada zahtijevaju od mene da otvorim firmu i da legalno prebacuju novac i izdaju mi fakturu. U protivnom neće više otkupljivati od mene. Posao je dobar i želim ga nastaviti raditi s njima. Uplate bi bile 6x godišnje po cca 2000eur, znači godišnje oko 25000eura. Ja sam zaposlen i firma u kojoj radim mi plaća sva davanja. Što mi je najjeftinije otvoriti dugoročno gledano, tj da imam što manja davanja državi - obrt, doo ili jdoo ? Hvala svima koji pomognu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara1234567 odgovoreno: 21. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2013. Definitivno vam se ne isplati otvoriti obrt, zbog toga što će na takvu godišnju zaradu porez na dohodak biti užasno visok. Osim ako ne otvorite obrt u sustavu poreza dobit, tada ćete plaćati porez na dobit od 20% godišnje (što je manje od poreza na dohodak na taj iznos), a za razliku od doo i jdoo, nećete imati obvezu uplate temeljnog kapitala od 20000,00 kn (doo), ili obavezu ostavljanja dijela dobiti u poduzeću dok ne dosegne povećanje temeljnog kapitala na 20000,00 kn (jdoo). Ako ste zaposleni, nećete morati plaćati obavezne doprinose niti u jednoj od varijanti, već samo članarinu gospodarskoj ili obrtničkoj komori. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.