oštećenik objavljeno: 18. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 18. rujan 2013. Poštovani otvorio sam d. prije cirka 2god. Želio bih postaviti uz cestu putokaze do firme. Uz glavnu cestu bi bila tabla na kojoj bi pisale dijelatnosti odnosno usluge (popravak motornih vozila, kompjuterska diagnostika, auto elektronika, autoelektrika, eko test, strelica za smjer i udaljenost 980m, na ostalima bi bila samo strelica. Te table bi trebale biti postavljene uz županijsku cestu. Već dvije godine ne mogu dobiti od nitkog konkretan odgovor koji je postupak za postavljanje takvih tabli. Tražio sam po zakonima na internetu zvao valjda preko 30 tel.brojeva, ali nisam ništa našao niti dobi konkretan odgovor. Molio bih za pomoć ili neke smijernice. hvala u naprjed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 18. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2013. U biti, vi govorite o reklami. Čl. 59. Zakona o cestama - Reklame uz javne ceste - "(1) Na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti u smislu zakona kojim se uređuje sigurnost prometa na cestama te na autocesti, kao i na pripadajućem zaštitnom pojasu, nije dopušteno postavljanje reklama, osim na odmorištima, i to na način da se ne ugrožava sigurnost prometa na autocesti. (2) Za postavljanje reklama uz javnu cestu iz čl. 1. ovog članka, zaštitini pojas iznosi 100 m. (3) Na ostalim javnim cestama i zaštitnom pojasu uz javnu cestu nije dopušteno postavljanje reklama na mjestima na kojima bi zbog svog sadržaja, položaja te odnosa prema javnoj cesti reklama ugrožavala sigurnost prometa. (4) Suglasnost za postavljanje reklama na javnim cestama iz stavka 3. ovog članka, daje pravna osoba koja upravlja javnom cestom, odnosno koncesionar. Drugim riječima, obzirom je riječ o županijskoj cesti - obratite se Županijskoj upravi za ceste za suglasnost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Davorzg odgovoreno: 21. travanj 2019. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2019. Evo proučio sam i ja clanak 59. zakona o cestama samo me zanima ako je znaci gradska cesta obracam se jedinici lokalne samouprave koja upravlja i odrzava tu cestu. Ne znam sta je sve potrebno dostaviti od dokumentacije za postavljanje reklame, da li kakav prometni elaborat mozda? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 22. travanj 2019. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2019. Ukoliko se nitko ne javi sa konkretnim odgovorom, moja sugestija je da se s tim upitom obratite koncesionaru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.