Jump to content

Nepravilnosti u radu - Pisano upozorenje

ĆAMIN

Preporučene objave

Molim pomoć, dali moj poslodavac (Prekršajni sud) radim kao sudski zapisničar, može nakon pravomoćnog rješenja invalidske komisije u kojem u obrazloženju stoji da kod osiguranika postoji neposredna opasnost od nastanka invalidnosti a nakon razgovora s njim koji je usmeno izjavio da on tu nema što postupati, jer da njega članci 76. iz kolektivnog ugovora i čl. 78. Zakona o radu ne obvezuju da postupi, gdje sam ja nakon takvog njegovog očitovanja obratila se predstavkom nadležnoj Inspekciji rada. Moj poslodavac dan nakon toga mi uruči pisano upozorenje da moram u roku od 1 mjeseca dana popraviti svoj rad u diktatu na računalu, a kako je to uopće moguće s navednim Rješenjem s invalidske, odnosno dali mi on po isteku tog roka ako se ne popravim dati otkaz bez posljedica za njega jer mi daje to upozorenje nakon što je utvrđeno da ja imam zdravstvenih problema i da to utječe na moju radnu sposobnost, i gdje je očito da ja ne mogu poboljšati svoje radne sposobnosti. Moli se savjet što mi je činiti budući da u upozorenju nema pravnog lijeka a inspekcija rada još nije obavila nadzor. Hvala,

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija