Jump to content

Kreirenje nove katastarske čestice..potencijalni problemi

Sila_necista

Preporučene objave

Pozdrav svima,

oprostite ako je ovo pitanje već bilo, no molila bih da mi netko odgovori..naime putem agencije za nekretnine prodala sam dio građevinskog zemljišta. Prije sklapanja kupoprodajnog ugovora, imala sam usmen dogovor sa vlasnikom susjedne parcele o međi jer oznake na terenu nisu vidljive Uglavnom, sklopljen je kupoprodajni ugovor, kupac je krenulo u ishođenje građevinske dozvole, dobila je rješenje o građenju. Još nema pečat pravomoćnosti. Obzirom da je granica parcele određena samo usmenim dogovorom mene i susjeda, da li postoji mogućnost da susjed na bilo koji način radi probleme u kad kupac krene u postupak kreirenja nove čestice?

Dijeli na drugim stranicama

taj kupac je prilikom prikupljanja dokumentacije za izdavanje dozvole za građenje morao napraviti i PGP, iz njega je vjerojatno vidljivo dali se "međa" poklapa.

taj kupac je samim pokretanjem izdavanja dozvole već formirao novu česticu.

a susjedi uvijek mogu stvarati probleme, međutim on je kao takav stranka u postupku, pa bi vam se već javio sa primjedbama u toku izdavanja građ. dozvole.

Hvala Vam na odgovoru, no nažalost,

situacija sa susjednim zemljištem nažalost nije idealna, u katastru je upisan spomenuti susjed, a u gruntovnici cca 18 osoba, uključujući mene i moju obitelj. Mi smo tu upisani samo zato jer susjedi svoje imovinsko stanje nisu "rasčistili". Ne znam koje osobe sa vlasničkog lista su stranke u postupku, a susjed nas je neki dan kad smo ga nazvali optužio da smo ga "opljačkali", ušli u njegovo itd. Ne znam ništa o postupcima izdavanja dozvola, da li je on, kao jedini upisan u katastru trebao dobiti ikakav poziv, obavjest na očitovanje, bilo što?

Iskreno, bojim se, njegova narav je inače malo "teška", no na svim zemljištima koje posjedujemo imamo granicu s njim i uvjek smo imali korektne odnose, tako da sam trenutno šokirana i u strahu, ne želim da mojim kupcima stvara probleme.

Koje su mi pravne mogućnosti, koju vrijednost ima naš usmeni dogovor?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija