DRAPER objavljeno: 25. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 25. rujan 2013. Poštovanje neko vrijeme čitam ovdje i okolo u vezi otvarana d.. - Te mene i druge muče .. lol neka pitanja i odgovori u vezi otvaranja doo, direktora, zaposlenih i plaće, povoljne financijske kombinacije i sl. - Evo probao sam sumirati na nekoliko najčešćih upita. PREPORUKA: zatražite Administratora da vam uključi STICKY opciju na glavnom forumu, te pod forumima s vezanim temama, tj najčešća pitanja i odg. da uvijek budu na vrhu očitogledni Što se mene tiče mozete i ovu temu postavit kao glavnu, te budući korisnici ukoliko budu imali vezanih upita neka pišu rednim brojem, te odgovori nek se vežu na vezn i broj pitanja. Tako će nam svima biti jednostavnije. I za vas stručnjake koji nam pomažu, tako i za nas s upitima u šumi - Nemojte dozvoliti offtopic. - Dozvolite: Pitanje-Točan odgovor-kratki info i/li obrazloženje gdje kako zašto,link. - Neka drže uredno i organizairano i pregledno pisanje pitanja i odgovora. -Vidite ovu sumu iznad. ZID. Nered. čim vidiš umoriš se izgubiš volju za čitati. dobronamjerni novi forumaš. Pitanja i odgovori u vezi otvaranja D. - FIRME - TVRTKE. općenito 1) Nezaposlen - Bez radnog odnosa kod drugog poslodavca 1.1. Vlasnik; Dali vlasnik tvrtke mora ulaziti u radni odnos s doo i isplaćivati si plaću, mirovinsko i zdravstveno? 1.2 Direktor; Dali direktor mora ulaziti u radni odnos i isplaćivati si plaću, mirovinsko i zdravstveno? 1.3. Član uprave; Dali član uprave mora ulaziti u radni odnos i isplaćivati si plaću, mirovinsko i zdravstveno? 1.4. Dali je moguće da "ja" budem istovremeno i vlasnik i direktor i član uprave, bez radnog odnosa s vlastitom firmom? 1.5. Dali je moguće da "ja" budem istovremeno i vlasnik i direktor i član uprave, te da sebe NE vodim kao zaposlenog(tj. NE plaćam sebi plaću i doprinose), te da imam drugu osobu jednu zaposlenu? 1.6. Dali je moguće da "ja" budem istovremeno i vlasnik i direktor i član uprave i zaposleni u vlastitom doo? 1.7. Koja je opcija/kombinacija financijski najpovoljnija/najjeftinija-s najmanje davanja za vlastitu plaću i doprinose državi. Da se vodim kao direktor, član uprave, te jedini zaposleni, ili s jednim zaposlenikom? 1.8. Dali je moguće skratiti radno vrijeme recimo za pola standardnog radnog vremena propisanog zakonom, te koje su beneficije i posljedice? 1.9 Dali je moguće i na koji način/kombinacija, da ja kao Direktor/Vlasnik Firme/član uprave itd. Si isplaćujem SAMO obvezna davanja državi; Znači Samo mirovinsko i zdravstveno? Znači: tako da sebi ne isplaćujem plaću. 1.10 Kako treba izgledati i što treba sadržavati točan i korektan račun, te predračun? Link, primjer. 1.11. Dali mogu voditi firmu i raditi u vlastitom stanu/kući/prostoru, ili pak moram i za to plaćati nešto drzavi ili sebi? 1.12. Gdje mogu naći NKD (Nacionalna klasifikacija djelatnosti). Opisi djelatnosti: http://www.dzs.hr/hrv/important/Nomen/nkd2007/nkd2007objasnjenja.pdf bobo3 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.