nixa999 objavljeno: 25. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 25. rujan 2013. Pozdrav. Supruga mi je na rodiljnom dopustu. U njenoj firmi su joj javili da od 1.1.2014 će izdvojiti njenu djelatnost i prebaciti je kod novog poslodavca. Da li je to uopće moguće i kome bi se ona onda trebala javiti kada se vrati sa porodiljnog dopusta? Hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 25. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2013. Novom poslodavcu, vjerojatno postoji nekakav ugovor o preuzimanju pa probajte vidjeti o čemu se tu zapravo radi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nixa999 odgovoreno: 26. rujan 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 26. rujan 2013. Radi se o tome da firma u kojoj sada radi u principu outsorsa taj dio poslovanja. Druga firma koja se pavi tom djelatnošću (ugostiteljstvo) će preuzeti radnike prema zakonu o radu prema članku 133. Ta druga firma se bavi isključivo pružanja takvih outsorsing usluga i koliko ja znam njezini radnici imaju mizerne plaće i skoro nikakva prava. Da li postoji način da se to nekako izbjegne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.