Jump to content

Studirati pravo u 24.godini


student12

Preporučene objave

Dobar dan! Evo ovako,izložit ću ovdje svoju situaciju. Naime,završio sam Stručni studij javne uprave u trajanju od tri godine 2011. godine i tada sam trebao upisati +2 godine, no kako nisu tada bile uvedene,upisao sam Pravo u Zagrebu ispočetka sve s priznavanjem određenih kolegija. Sada imam 24 godine i trebao bih studirati još izvjestan broj godina. Zanima me ovako- isplati li se Pravo završiti negdje oko 28 godine? Jesu li to kritične godine u pogledu zapošljavanja ( npr. da bih bio star za poslodavce i sl.) Što u konačnici dobivam diplomom? Svi savjeti su dobrodošli. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam savjet ali imam misljenje. Prvenstveno, uvijek se isplati studirati. E sad, kazete da ste zavrsili strucni studij javne uprave, dakle nemate samo SSS ... Niste napisali jeste li na Pravu redovni ili izvenredni student, pretpostavljam ovo drugo. Ako ste i redovni, znamo kako to ide na PfZg, velika je vjerojatnost da cete do 3-4 godine biti izvanredni ;). Hocu reci, imate faks, ako se ne varam, prvostupnik ste (rekli bi "po starom" VŠS) ... mozete raditi i studirati... jest da je to tesko no do 30 i kusur cete biti gotovi. Da, u tim godinama vise necete biti i necete moci biti najnadobudniji odvjetnicki vjezbenik ali mislim da pravni fakultet covjeka osposobljava i za druge poslove a ne samo gore navedeno. Pogotovo Vas, koji cete (pod uvjetom da radite) vec imati i nekog radnog iskustva. Zanemarimo krizu, veze i opcu neizvjesnost i nemogucnost zaposljavanja kao i novac koji pravni fakultet pojede ako ga se mora godinama placati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Dragi kolega,

 

ja sam studij upisala sa 26 godina, studirala sam uz rad, završila sa 34 i dobila posao u roku od mjesec dana. Danas radim u pravosuđu, na radnom mjestu koje sam željela. Dakle, slažem se sa kolegom snowdrop, studirati se uvije isplati. I da još jedna sitnica, baš zato što sam kasnije upisala fakultet, stekla radno iskustvo u potpuno drugom polju i bila sam zanimljiva mnogim poslodavcima. Odluka da upišem studij sa 26 jedna je od najboljih odluka u mome životu. Eto, nadam se da sam Vam barem malo otklonila sumnje. Želim Vam puno uspjeha i sreće u daljnjem životu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Svaka čast vrijednoj kolegici .Što s kolegama koji napišu magistarski rad iz alkoholizma , završe u pravosuđu ,bez pravosudnog , pa donose nakaradne odluke ,bez obrazloženja,zašto je odbio saslušati svjedoka , zašto je prihvatio jedan dio nalaza vještaka a o drugome ni riječi.Što sa onima u pravosuđu koji sramote pravo i pravosuđe?

 

Dobro je da kandidat ima volju studirati , jer mnogi su završili u pravosuđu bez da su studirali.

 

 

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

bez pravosudnog obično nikakve odluke ne mogu donositi u pravosuđu, samo mogu donositi kave i spise :)

 

ali slažem se, jedna moja kolegica je studirala (ne različiti, isti studij) 11 godina (nešto joj se malo oteglo), u roku od 2 mjeseca je našla posao u struci i sad već ima dvije-tri godine radnog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Moje mišljenje je da nikad nije kasno, a pogotovo ne u vašim godinama.

Osobno sam se vratila na fakultet nakon dugo godina pauze, sad imam 42 i "čistim" treću godinu.

Čitala sam da je i na legalisu već bilo sličnih tema gdje su se javljali ljudi preko 30-te pa i 40-te koji su upisali studij, završili i nisu nikad požalili.

Jednom mi je netko rekao kada sam i ja sumnjala u sebe da li ima smisla, imat ću oko 45 kada ću diplomirati(nadam se) - ionako ćeš imati te godine, pa bolje da onda slaviš rođendan i k tome imaš diplomu pravnog fakulteta ako ti je to želja.

 

Tako da, samo naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija