jasna.bozak objavljeno: 29. rujan 2013. Dijeli objavljeno: 29. rujan 2013. Na ostavinskoj raspravi 1988. god. nakon majčine smrti, otac, brat i ja nasljeđujemo vanknjižnim vlasništvom česticu i kuću na toj čestici na 3 jednaka dijela u 1/2 tj. u majčinoj polovici nasljeđujem 1/3. Do 1998. god. živim u kući s ocem i bratom sudjelujući u troškovima kućanstva. 1998. godine otac zamoli da se iselim te do danas živim u podstanarstvu (15 godina). U međuvremenu brat ndograđuje oko 25m2 stambenog prostora povećavši površinu na 125 m2. 2010. god.otac se u zemljišno-knjižnom odjelu upisuje kao jedini vlasnik u udjelu 1/1. Sada tražim da se uselim u kuću smatrajući da sam suvlasnik u 1/6 no ne dozvoljavaju mi, a isplaćivanje vrijednosti 1/6 ne ddolazi u obzir jer je otac "vlasnik" u 1/1, dakle negiraju mi suvlasništvo. Što poduzeti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 29. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2013. tužba za utvrđivanje vlasništva. kako je majka stekla "izvanknjižno" vlasništvo na nekretnini. kako se otac upisao kao vlasnik iako postoji odluka sa ostavinske rasprave. traži vlasnički list ( povjesni izvadak). više češ saznati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.