Jump to content

nena

anonimno

Preporučene objave

molim vas da mi objasnite rečenicu iz jednog ugovora o darovanju :....roditelji daruju 1/3 dijela od cijelokupnog stambenog dijela nekretnina....

molim vas dali to znači da je darovana 1/3 postojeće izgradjene kuće ili se to odnosi na cijelokupnu kvadraturu tj. i okućnicu

hvala molim brzi ogovor ako sam dobro postavila pitanje :-P

Dijeli na drugim stranicama

Definitivno nedovoljno precizno napisano (pitanje, a najvjerojatnije i sam ugovor) - naime ako u darovnom ugovoru stoji da se "daruje 1/3 dijela od cijelokupnog stambenog dijela nekretnina....", pitanje je što to znači - je li se htjelo darovati 1/3 kuće (bez zemljišta) ili se htjelo reći da predmet darovanja nije (eventualno postojeći) poslovni, odnosno gospodarski dio nekretnine.

Bitno je i kada je sklopljen darovni ugovor (ukoliko je nakon 1.1.1997. g., definitivno će ga trebati popraviti tj. aneksirati u pogledu opisa predmeta darovanja - na način da se utvrdi da je predmetom darovanja i suvlasnički dio zemljišta).

U stvari, najvjerojatnije će darovanje biti nužno pojasniti aneksom i ukoliko je sklopljen prije 01.01.1997. (jedina iznimka koja mi pada na pamet je slučaj u kojemu bi zemljište bilo upisano kao jedno zk tijelo, stambeni dio (kuća ili stambeni dio objekta) kao drugo zk tijelo, a poslovni dio - (gospodarska) zgrada ili gospodarski dio objekta, kao zk tijelo III. U tom bi slučaju, gruntovnica mogla prepoznati da darovanje treba provesti samo na zk tijelu II (kući ili stambenom dijelu objekta). Također, u potonjem slučaju bi tek trebalo, između svih upisanih suvlasnika na zk tijelima II i III, ugovorom utvrditi njihove suvlasničke dijelove na zemljištu kao cjelini (uz još neke, logički gledano, prethodne korake).

Čini mi se da u svakom drugom slučaju, nikome i ne može biti jasno što je tu točno predmet darovanja te je aneksom ugovoru tu nejasnoću i potrebno otkloniti.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija