Jump to content

Zastara prometnog prekršaja? 3.godine?


bumba17

Preporučene objave

Pozdrav svima, htio bi dobiti informaciju ako je moguće...

Ovako: Dobio sam prekršajnu kaznu u prometu dana 12.12.2008.g, presuda je bila pravomoćna 5.10.2010. Nakon toga žalbe i to,a ali neuspješno... Dolazi mi još rješenje 11.06.2013 da kazna od 2.000,00 kn zamijenjena je zatvorom u trajanju 7 dana.... E sad me zanima jel zastara nastupa nakon 3 godine od pravomoćne presude(sto je bilo jucer) ili ima nekakva drugačija fora, u kojoj oni par mjeseci prije isteka zastare(11.06.2013) oni meni to zamijene sa kaznom zatvora jer se nemogu naplatiti (posto ne radim i nemam nikakve imovine) i onda nema nikakve zastara ili teče nekakva nova zastara za izdržavanje kazne???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro, krivo sam se izrazio... Žalio sam se naravno prije pravomoćne presude, a poslije sam tražio da mi daju to platit na rate ili društveno korisni rad... ali to je sve odbijeno i zamijenjeno u kaznu zatvora 7 dana... e sad moje pitanje je jel nastupila zastara i da slučajno dođe mi na vrata policija ili netko u vezi toga jel se ja mogu pozvati na zastaru, pošto je pravomoćna presuda bila 05.10.2010. i od tada prošlo 3 godine? Zanima me i ovo što znači zamijenjeno sa 7 dana zatvora, jel to neka fora da se oni ograde, kad vide da ističe 3 godine pa mi tako pošalju da se još stignu naplatit... tj. jel kad su mi zamjenili kaznu za zatvor to znači ako hoće provesti tu kaznu moraju to unutar 3 godine od pravomoćne presude ili mogu to napravit i poslije 3.g.???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija dolazi samo po dovedbenom nalogu suda u kojem piše zastarni rok nakon kojega se više ne može voditi u zatvor.

 

Nije potrebno pisati dopis sudu, dapače to ih još može motivirati da provjere predmet da li je njihovom greškom predmet doveden pred zastaru, što može rezultirati kontra efektom.

Znam da ne dolaze bez naloga (a i viđao sam naloge kako se mjesecima vuku po stolovima dok netko ne upotrijebi zadnju praznu stranu) a kako su ovi jako ažurni (sud) mogli bi i predvidjet grešku jer su puni zastara pa je bolje spriječiti nego liječiti jer su greške moguće.A čija bi greška bila nego njihova samo što za to nikad nitko nije odgovarao.Odgovara samo stoka sitnog zuba na dnu hranidbenog lanca.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav

Počinio sam prometno prekršaj u 8mj 2009, pravomoćna presuda je donesena u 10.10. 2011 . Sto znaci da je prošlo tri godine od pravomocnosti pa pretpostavljam da je predmet u zastari??? No na oglasnoj ploči danas vidim da za isti predmet se novčana kazna preimenovana u zatvorsku kaznu !

Molim pomoć , dali je predmet u zastari i ako je , koji su mi slijedeći koraci da se ne izda nalog za uhićenje ili nešto slično.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija