geostanko objavljeno: 9. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 9. listopad 2013. pravilnikom o trošarinama na alkohol propisano ja da "mali" proizvođač može za osobne potrebe proizvesti 50l rakije ( bez plaćanja trošarine ) , ali da istu količinu ne smije prodati ! Molim pravno tumačenje ,tj.da li je to u skladu sa Zakonom o vlasništvu i drugim zakonima - mislim , osoba je slobodna sa svojim vlasništvom učiniti što želi ? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
geostanko odgovoreno: 11. listopad 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2013. pravilnikom o trošarinama na alkohol propisano ja da "mali" proizvođač može za osobne potrebe proizvesti 50l rakije ( bez plaćanja trošarine ) , ali da istu količinu ne smije prodati ! Molim pravno tumačenje ,tj.da li je to u skladu sa Zakonom o vlasništvu i drugim zakonima - mislim , osoba je slobodna sa svojim vlasništvom učiniti što želi ? hvala ima li itko da je upoznat s problematikom i ima malo volje napisati nešto pametno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 11. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2013. Može proizvest bez plaćanja trošarine i ne smije prodat ali je dužan tu količinu prijavit carini. Osoba smije sa svojim vlasništvom učinit što želi a u ovom slučaju samo poklonit ali ne i prodat.Zakon o trošarini je jasan kao i propisi koji reguliraju prodaju odnosno trgovinu. http://www.carina.hr/Novosti/Novosti.aspx?args=qObqeQYyEqQ%3D Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
geostanko odgovoreno: 15. listopad 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2013. Može proizvest bez plaćanja trošarine i ne smije prodat ali je dužan tu količinu prijavit carini.Osoba smije sa svojim vlasništvom učinit što želi a u ovom slučaju samo poklonit ali ne i prodat.Zakon o trošarini je jasan kao i propisi koji reguliraju prodaju odnosno trgovinu. http://www.carina.hr/Novosti/Novosti.aspx?args=qObqeQYyEqQ%3D Ok , odgovor je točan - zahvaljujem ali sad da uvedem mali zaplet : ja rakiju nisam proizveo , nego naslijedio - kao i kuću ! e sad , kuću mogu prodati i stvari iz kuće mogu prodati pa tako i bure za rakiju , ali rakiju ne mogu prodati !!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 15. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2013. Točno jer je i onaj koji je rakiju ispekao nije je mogao prodati.Nasljeđivanjem prihvaćate prava ali i dužnosti. Zakon o nasljeđivanju kaže Članak 5. (1) Tko je naslijedio neku osobu, njezin je sveopći pravni sljednik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.