Jump to content

Salušanje radi umanjenja uzdržavanja

SeVill

Preporučene objave

Molim pomoć i savjet.

Naime u postupku sam rastave i problem je nastao oko alimentacije.

Sutkinja je totalno inertna i želim se dobro pripremiti za slijedeće ročište.

Bračna zajednica je prestala prije godinu dana i otac od tada nije davao za uzdržavanje. To je i sam potvrdio i pred sutkinjom i u centru.Zavedeno je i u zapisniku sa zadnjeg ročišta jer sam to ja izričito navela.

Na zadnjem ročištu sutkinja mu je pročitala koji je zakonski minimum za uzdržavanje i pitala ga da li može to plačati-na što je on naravno rekao da ima kredit i da ne može.Mene je pitala da li se slažem s manjim iznosom na što sam ja rekla da ne i da za dijete tražim zakonski minimum. Sutkinja je tada zakazala novo ročište i to je to.Kako je rekla sud će tražiti od firmi iznose plaća i od porezne imovinu.

Na moje pitanje da li treba još nešto od dokumenata donijeti -rekla je da ne treba , jedino ako smatram važnim.

Naravno da i ja imam kredit, postoje i dodatni troškovi za izvanškolske aktivnosti djeteta koje se mjesečno plaćaju. Ja sam to već kopirala i pripremila.

Zanima me-s obzirom da nisam zadovoljna načinom kako sutkinja vodi postupak-kako da se još pripremim, šta da priložim, izjavim.

Napominjem još jednom da moj zahtjev je ZAKONSKI MINIMUM!! ne tražim brda i doline.

Koje mjere mogu zahtjevati od sutkinje?

Jer također na MOJ zahtjev je doneseno privremeno rješenje o viđenju djeteta i dodano je privremeni iznod uzdržavanja.Ona sama to uopće nije ni spomenula.

Šta ako otac ne bude poštivao ni to privremeno rješenje?

Od kada počinje ustvari obveza uzdržavanje-od nekog tog službenog akta suda ili od prestanka zajednice-jer u tom slučaju šta je sa periodom od godine dana od kada je prestala bračna zajednica što je navedeno u zahtjevu za sporazumni razvod? Da li trebam to zahtjevati i li bi sud trebao to po služb.dužnosti navesti?

Razvod je pokrenut sporazumno-ali realno ništa nije dogovoreno glede viđanja i iznosa alimentacije.

Dijeli na drugim stranicama

Sutkinja je rekla da će sud tražiti od poslodavca i porezne. Nadam se da će tu ući sve pokretnine -točnije automobil i motor.

Druge izvore prihoda i pravu visinu plaće ne mogu dokazati. Veći dio plaće prima na ruke (više od polovice), a bavi se preprodajom automobila koji nisu na njegovo ime.

Dijete ima izvanškolske aktivnosti koje se plaćaju-to ću priremiti.

Da li je potrebno dokazivati visinu režija?-živimo s mojim roditeljima pa plaćam pola iznosa.

Da li je potrebno ''dokazivati'' troškove prehrane i odječe/obuće - jer to je malo teže :(

Da li mogu navesti troškove koje me očekuju vezano za školu-terenska nastava,škola u prirodi?

Da li je potrebno dokazivati visinu režija?-živimo s mojim roditeljima pa plaćam pola iznosa.

Ne.

Da li je potrebno ''dokazivati'' troškove prehrane i odječe/obuće - jer to je malo teže :(

To sud ionako ima u vidu prilikom odlučivanja.

Da li mogu navesti troškove koje me očekuju vezano za školu-terenska nastava,škola u prirodi?

Svakako.

+ Ovo za plaću da prima veći dio na ruke, svakako navesti, pa nek se očituje i on.

Naravno da tražite " zakonski minimum " jer dobro znate da bi bili presretni da i to dobijete.

Ne brinite se, sud će naložiti onom vašem bivšem čovjeku VAŠE djece da VAMA redovito uplaćuje maksimalno što bude imao ili mogao uplatiti.

Mirno spavajte !

Kada ste spomenuli automobil i moped, to za sada sa alim. nema veze ali kada dođe do podjele imovine tu imate pravo tražiti od Njega što vam padne na pamet.

Što više tražite više će te dobiti.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija