Jump to content

Hitno Spor sa gradom i hrvatskim vodama

anamtk

Preporučene objave

Dobra večer svima, molila bih za pomoć jer više ne znam kome se obratiti.

Pokušat ću što bolje objasniti o čemu je riječ, mada trenutačno nemam dokumentaciju uza sebe pa možda neću znati sve detalje.

Dakle, 1970. god moj otac dobio je pravo na korištenje za kuću k kojoj živimo od firme za koju je radio, on i majka u njoj žive od 1969, uveli su struju, vodu, telefon i nasluli zemlju u kanale oko kuće, tako da imamo vrt. ta firma je 1995 godine otišla u stečaj, a moj otac je pokrenuo postupak za otkup kuće. E sada tu dolazi do kojekakvih malverzacija. naime, prvo se ništa nije uopće događalo do 2000 godine, a onda je došla presuda da otac nema pravo na otkup kuće jer je je pravni slijednik firme grad. zatim je otac od grada tražio da otkupi stan, na općinskom sudu je izgubio parnicu, na županijskom dobio. grad nije htio platiti troškove suđenja, presuda je poništena i vraćena na općinski sud, na kojem je otac dobio, i dobio je ugovor za kupoprodaju kuće (između grada i oca). (tek 2012.). međutim, ta je presuda poništena jer su se kao vlasnik kuće 2000. godine uknjižile hrvatske vode (čija je podružnica 1995 usred noći doslovno provalila u garažni dio kuće i počela ga koristiti kao svoj skladišni prostor). na županijskom sudu otac je izgubio spor za vlasništvo sa hrvatskim vodama, a na ustavnom sudu našu žalbu uopće nisu razmatrali, te nam je rečeno da nam je zadnja opcija tužba u strassbourgu.

a sad malo o odvjetnicima.. Kad su se hrvatske vode 2000 uknjižile na kuću, naš odvjetnik nas uopće nije o tome obavijestio, do 2013. nismo ni znali da smo tada trebali tražiti poništenje presude. Drugi odvjetnik nam nije ni javio da je u 6. mjesecu došla presuda sa ustavnog suda, nego je sestra to saznala kada je u 10. mjesecu došla provjeriti što se događa sa našim slučajem, tako da sada imamo do 1.1.2014 za pripremiti slučaj za strassbourg. nažalost, otac je umro u kolovozu 2013, ali majka još uvijek živi u toj kući. cijelo vrijeme trajanja spora oni oboje žive u kući. zanima me kakva su ustvari njena prava, što možemo učiniti? isto tako me zanima, kako to da grad (koji je očito 2000 tu kuću prodao ili prepisao hrvatskim vodama ) nije prvo ponudio otkup kuće ljudima koji u njoj žive 40 godina?kako to da sud nije u takvom slučaju donio presudu da u slučaju prodaje kuće stanari imaju pravo prvootkupa? mislim, nemoguće mi je da u toj kući žive od 1969., da su dobili i kupoprodajni ugovor, a sad će ih praktički izbaciti, i da je kuću dobila državna tvrtka koja je nasilno provalila u jedan njen dio i koristila je kao skladište.

zanima me da li možemo kazneno priaviti grad, hrvatske vode i naše odvjetnike, jer su očigledno radili protiv svog klijenta?

isto tako, molim vas da mi preporučite nekog odvjetnika kojem bi se mogla obratiti u vezi našeg slučaja.

hvala svima na pomoći i lijep pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija