Jump to content

prodaja stana i kapara


ljekarna

Preporučene objave

Štovani,molim za savjet

Od susjede kupujem stan koji je njeno vlasništvo,ona je kaparila drugi stan i sklopila je predugovor po kojem do 01.11.2013. treba isplatiti ostatak novca koji treba dobiti prodajom svoga stana tj od mene.Problem je sada nastao u tome što ja stan kupujem na kredit i stavljam stan pod hipoteku ali budući da se na zemlji na kojoj je izgrađena zgrada još 1980. godine uz urednu građevinsku dozvolu sada vodi spor od 2007. godine između grada i neke firme i banka sada ne želi zbog toga stan uzeti pod hipoteku.S obzirom da se to sve neće izvršiti do 01.11. a ta treća osoba vrši pritisak na moju susjedu da li ona ima pravo raskinuti taj predugovor i tražiti povrat kapare s obzirom da se radi o ne predviđenoj situaciji na koju nas stvarno nitko nije upozorio čak ni u banci sve dok nisam donijela sve papire za kredit onda je banka tek pokrenula svoju pravnu služba i odbila davanje kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ako neće biti dogovora vaše susjede i ove treće osobe, ovo varijanta koju spominjete, neće joj proći.

 

Naime, ovdje su se okolnosti izmijenile u odnosu vas i susjede, a zbog banke koja razumljivo ne želi ići u rizičan kredit sa VAMA. Međutim, u odnosu susjede i treće osobe, okolnosti su ostale neizmijenjene. Istina je da je susjeda vjerojatno ušla u aranžman sa trećom osobom, oslanjajući se na aranžman sa vama, ali ako to nije IZRIJEKOM precizirano u predugovoru, ova treća osoba može reći - kakve to veze ima sa mnom?

 

Druga stvar je ukoliko je susjeda u predugovoru sa trećom osobom odredila prodaju svog stana kao prethodni uvjet kupnji ovog drugog stana, ali pretpostavljam da nije, tako da je sve u rukama ove treće osobe.

 

Ovo je samo moje mišljenje, možda se javi netko drugi sa drugačijim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja susjeda je sa 3.osobom sklopila predugovor o kupnji stana od 3.osobe dala joj kaparu i rekla da će do 01.11. isplatiti ostatak novca ali kako ja nisam dobila kredit i ne znam da li ću ga dobit zbog toga spora na zemlji gdje je zgrada susjeda nema lovu za isplatu 3.osobi i zato želi privremeno odustati od kupovine stana od 3.osobe ali ona ne prihvaća nastalu situaciju i odbija joj vratiti kaparu.Da li postoji način da joj 3.osoba ipak vrati kaparu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija