Zaleks objavljeno: 21. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 21. listopad 2013. Malo je dulje, ali molim vas da pročitate i date mi neki savjet jer mi je jako bitno! Pitajte za detalje, samo pomozite! Najprije želim pozdrav svima, i iskreno se nadam da ćete mi barem malo pomoći u ovom mom slučaju (odnosno mog roditelja) jer ne znamo od kuda krenuti. 2009. godine potpisali smo UGOVOR O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU s mojom bakom. Odnosno moja majka potpisala je taj ugovor sa svojom majkom koja živi kuću do nas i živi sama (djed je umro 2000. godine). Ona sada ima 74 godine i odnosi s njom nisu dobri. Danas je stigla tužba i poziv na sud u svrhu prekida tog ugovora. Sumnjamo da je psihički nestabilna a priča ide ovako: Sve je krenulo onda kada je kod nje živjela njena mlađa kćer s 4 djece (rastala se od muža). Nedugo nakon toga mužu je pripalo 3 najstarije djece i s njom je ostala najmlađa. Ubrzo nakon toga dovela je novog frajera koji se nije svidio mojoj babi i stalno su bili u sukobu. Ubrzo je teta odselila s tim čovjekom i djecom u 50km udaljeno mjesto i prekinula kontakt s njom. Tada je ona došla do nas sva uplakana i optužila ju da joj je ukrala 3000 eura ušteđevine te sama predložila ugovor o uzdržavanju koji smo mi prihvatili jer smo joj ionako stalno pomagali. Iako ima puno godina bavi se poljoprivredom koju sama ne može raditi a mi smo joj pomagali iako imamo svi svoje poslove. Branje kukuruza, uzgajanje povrća u velikim količinama (koje je ona prodavala jer joj nije trebalo) i sl. Nije nam bilo lako jer smo svi imali malo slobodnog vremena ali ajde. Ima 1300 kuna mirovine, pa smo joj mi u nekim slučajevima i financijski pomogli (plaćanje kombajna za branje kukuruza i sl.) iako joj to nije trebalo ali nije pristajala da se prestane baviti poljoprivredom unatoč godinama. I tako je to išlo, već u 6. ili 7. mjesecu imala je drva u dvorištu, preko 10 metara i tako nekoliko godina, do 2012. Znači 3 godine sve je bilo odlično. U tom razdoblju joj je pozlilo, sva je natekla i bila je kritično ali nije željela da se zove hitna, bez obzira naravno da smo pozvali hitnu koja ju je prevezla u bolnicu i ustanovili su da ima vodu u tijelu i da bi ubrzo preminula da nije došla. Da nismo bili uz nju sada je nebi bilo. 2012. godine dogovorili smo se da ćemo kod nje u štali imati 5 odojaka (za Božić kako ne bismo morali kupovati a sami nemamo poljoprivredu ni štale i sl). Mi ćemo kupovati hranu a i ona ima kukuruza na bacanje jer nema svinje nego samo kokoši i patke. Tu i tamo ona je hranila te odojke i uživala je u tome. Trajalo je to nekih 3 mjeseca, od 7. do 10. 2012. godine. Onda je najednom rekla da mi njoj trošimo struju, na što smo joj rekli da ćemo joj mi platiti račun ako je to problem, ali ona je rekla da ne želi i da ne želi te svinje više kod nje. Tako smo mi dogovorili sa drugim susjedom koji je tek kupio kuću do nas i nije se uselio još nego je adaptira da posudimo njegove svinjce na 2 mj. Otac je otišao kod nje i krenuo preseliti odojke do susjeda. Preselio je svinje i nakon 30min policija nam je pokucala na vrata. Dečki su rekli da su dobili dojavu da, citiram "NEPOZNAT ČOVJEK TJERA POLUDIVLJE SVINJE PO NJENOM DVORIŠTU". Kada su oni došli do njega ona je rekla da je taj čovjek na toj i toj adresi i kako se zove (nije spomenula da je to njen zet već 20 godina.) Kada je policija vidjela što je bilo ostali su bez riječi, rekli su da nema smisla pisati zapisnik jer je to očito lažna dojava i da ne postoji ništa opravdano u njoj. Napravila je idiote od policajaca! I naravno od tada nas ne pušta u dvorište, napada nas vilama i vrijeđa, zove ljude po mjestu i prića laži o nama, da je moj otac želi ubiti, da joj prijeti pištoljem (otac radi u zaštitarstvu stoga je itekako svjestan zbog kakve se sitnice izgubi licenca i jako mu smetaju te laži.) Bili smo kod odvjetnice gdje smo sklopili ugovor, koja je rekla da je baba u pravu i da može raskinuti kada želi? Bili smo u centru za socijalnu skrb prijavili da nas onemogućava u obavljanju ugovora, oni su izašli na teren, ona je bila divna prema njima, jadna bakica, ali su žene ustanovile da je kontradiktorna, u lažima se izgubi. Uvidjele su da smo normalna obitelj koja samo želi provoditi ugovor, ali su rekle da su dalje nemoćne i da nam ne mogu pomoći. Da damo na sud. Odjednom se pojavila ta kćer s tim dečkom i počeli su kositi travu, pripremati drva, razvoziti bakicu. Sada ona više nije đubre koje joj je ukralo 3000 eura nego dijete kojem je stalo do nje. Nas ne puštaju blizu i oni sve rade, bez obzira što mi imamo ugovor. Ovo je prva godina da nema drva, jer nam nije dozvolila da i pomislimo na to. Ne želi čuti za nas, iako naravno moj otac od zvanja policije ne želi imati ništa s njom, ali majka i mi djeca spo i dalje pokušavali poštivati ugovor. Danas je došla tužba u kojoj se navodi da se mi od početka ugovora nismo brinuli o njoj osim drva 3 puta. Da ne dolazimo k njoj i navela je 4 svjedoka da je to istina. Svjedoci su sljedeći: *Njena prijateljica koja ima 75 godina i stalno su zajedno i koja dobro zna da smo joj radili sve u prve 3 godine. *Snaha od te prijateljice koja nije dobra s mojim ocem već godinama i koja je najveća tračerica i lažov u mjestu. Pljuje po svima pa i po svojoj svekrvi (gore navedenoj) te su i sami imali fizičke obračune u kući. *Osoba koja joj je dužna novac za grobno mjesto i živi u susjednom mjestu 3km udaljena i nikad nije kod nje i ne može znati naš odnos. *Osoba koja povremeno kupi nešto od babe i živi na drugom kraju mjesta te ne može znati naš odnos. Tuži nas da ne poštujemo ugovor, da se ne brinemo o njoj i navodi da je bila policija kad je izbio taj incident koji ona navodi s mojim ocem. Incidenta nije bilo, nema zapisnika nego je policija izašla na lažnu dojavu. Kako to može navesti u tužbi? Molim vas da mi date neki savjet. Koji mi je sljedeći korak. Tuži nas za odštetu od 10 000 kuna? Zašto? Kako mi njoj možemo biti dužni taj novac a 3 godine smo se brinuli o njoj? Možemo li je kako proglasiti neuračunljivom? Jer to jest! Samo kako dokazati? Možemo li pobiti vjerodostojnost svjedoka? Bilo kakav savjet! HVALA VAM! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.