leahstan objavljeno: 24. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 24. listopad 2013. Molio bi pomoć oko slijedećeg. Obnovio bi staru kamenu kuću. Napravljena je prije otprilike 100 godina. Kasnije bi je koristio kao kuću za odmor, a potencijalno I u turističke svrhe. Ta je kuća od svog nastanka nekoliko puta nadograđivana u vidu novih, ali autonomnih, sekcija u njenom produžetku. Vlasnik sam starog originalnog dijela te dijela neposredne prve sekcije (kasnije nadogradnje). Kuća je ucrtana u katastru te nije pod bilo kakvim režimom zaštite. Moje je pitanje: obzirom da su zidovi zbog starosti I jakih bura postali suhozid, idealno bi bilo srušiti kuću te na novim temeljima sve ponovno vratiti na svoje mjesto. Pritom, idealno bi bilo I kada bi se visina kuće mogla povećati za barem 40tak centimetara. Stoga, zanima me koju papirologiju moram pribaviti obzirom da kako mi se čini, ovdje postoje dva slučaja. Prvi je ponovna izgradnja u istim gabaritima ili drugi, izgradnja s promjenom visine kako je opisano. Koliko bi koštalo otprilike prvo, a koliko drugo I što to prvo, odnosno drugo jest te koliko bi to vremenski trajalo, a naravno, imajući na umu da se financijski prođe najpovoljnije. Za drugi slučaj, odnosno povećanje visine kuće, postoji li neki postotak tolerancije (odstupanja) od postojećeg stanja I ako postoji koliko. Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.