dalmacija5 objavljeno: 27. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 27. listopad 2013. Familija od mog muza trazila je godinama povrat zgrade i zemljista oduzetih poslije rata. Poslani su obrasci tada trazeni za registraciju objekata za povrat, nazalost sogor koji je poslao je umro inemamo nikakve potvrde o poslanju. Objekat iako je bio u vlasnistvu drzave u katastru smo 1980 dobili vlasnicki list sa imenima prvih vlasnika, djeda od muza.Za ne duziti....preko interneta(ne zivimo u Hrvatskoj) vidila sam da je objekt prodan i preprodan sa poprilicnim dugim cekanjem prava na upis od treceg vlasnika a ne i drugoga koji je ocito brzo upisan. Zanima me na osnovu cega je dozvoljena prodaja i kako doci do toga rjesenja. Zahvaljujem na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 27. listopad 2013. Vezano za vaš upit, trebalo bi od nadležnog ZK odjela pribaviti povijesni ZK izvadak za konkretnu česticu, na kojem ćete naći svoj odgovor. Također, što se tiče provjere postupka prijave vašeg šogora (iako mislim da je ovdje priča završena, ali nemate što za izgubiti), mogli biste to provjeriti u Uredu državne uprave mjesta na kojem se nalazi objekt. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dalmacija5 odgovoreno: 28. listopad 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2013. Hvala na brzom odgovoru. Jos jedna molba, ne zivimo u Hrvatskoj,moze li bilo koja osoba ili pak sa punomoci traziti povijesni zk izvadak.Preko interneta(katastar) ne vidi se povijesno stanje, bar ne na ovoj cestici. zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 28. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2013. Čl. 7. Zakona o zemljišnim knjigama - "Zemljišne knjige su javne knjige i SVATKO može zahtijevati uvid u zemljišnu knjigu." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dalmacija5 odgovoreno: 29. listopad 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2013. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.