roby1972 objavljeno: 27. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 27. listopad 2013. Zanima me, rastavljen sam i zivim sa sinom na drugoj adresi a bivsa sa malom isto na drugoj adresi, i nedavno je mala napravila osobnu na maminu adresu (bakinu) pa me zanima da li ona time moze dobiti kakvo pravo na nasljedivanje posto sam ja sin jedinac tj, jedini nasljednik posto je tata preminuo prije par godina? Da li se trebam zabrinut zbog toga jer nisam znao za to do nedavno?Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 27. listopad 2013. Ako sam vas dobro shvatio, vi pitate za nasljeđivanje vaše majke? Ako je situacija takva kako ste je opisali, znači vi ste jedinac, a otac je umro, tada ćete majku naslijediti samo i isključivo vi kao jedini zakonski nasljednik iz prvog nasljednog reda. Prijava adrese prebivališta vaše kćeri nema nikakav utjecaj na vaše zakonsko nasljedno pravo. E sad, da li će vaša majka možda napraviti oporuku, kojom bi ostavila nešto vašoj kćeri (svojoj unuci) kao oporučnoj nasljednici, to ćete vidjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.