Jump to content

otkaz - izvanredni

rac1984

Preporučene objave

Znači, imam ugovor na neodređeno ,poslodavac mi je u 2 mjesecu smanjio plaću bez promjene ugovora, aneksa ili bilo čega drugoga,da bi sada dobio na potpis novi ugovor gdje mi još više smanjuje plaću, te ima stavka da ako dođe do gospodarskih teškoća može mi smanjit plaću na minimalac bez novog aneksa ugovora, s tim da plaća po tom novom ugovoru je par kuna veća od minimalca...nikad tijekom radnog odnosa s ovim poslodavcem nisam dobio platnu listu ili obračun plaće...posao je jako zahtjevan i opasan, te su česte ozljede, koje su "normalno" nastale u moje slobodno vrijeme, prekovremeni su na "ruke", često imam preko 300 radnih sati mjesečno, subote nedelje blagdani pod "normalno".

Pitanje je, pošto je takva plaća za mene neprihvatljiva... dali mogu dati izvanredni otkaz i dali imam pravo na burzu....

Hvala unaprijed na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

Nemojte potpisati takovi ugovor o radu niti bilo kakve izjave ili sporazume ponuđene od strane poslodavca. Pričekajte da Vam poslodavac uruči poslovno uvjetovani otkaz ili otkaz ugovora o radu (poslovno uvjetovani) s ponudom izmijenjenog ugovora o radu. U tom slučaju odnosno ako ne prihvatite ponuđeni ugovor o radu imati će te pravo na naknadu s HZZ-a i pravo na sudsku zaštitu zbog eventualnog nezakonitog otkaz ugovora o radu.

Ako mislite sami dati poslodavcu izvanredni otkaz onda morate navesti opravdani razlog te gubite pravo na naknadu s HZZ-a, osim ako dajete otkaz poslodavcu zbog neisplate tri uzastopne dospijele plaće.

Sve nepravilnosti u poslovanju poslodavca koje ste naveli (neizdavanje obračuna plaće, rad više od 48 sati tjedno, kršenje odredbi o obaveznom dnevnom i tjednom odmoru, neisplaćeni prekovremeni sati) su najteži prekršaji prema ZOR-u i možete ih prijaviti nadležnom Državnom inspektoratu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija