davor1973 objavljeno: 29. listopad 2013. Dijeli objavljeno: 29. listopad 2013. Prije detaljnog opisa samo par pitanja.U ovom slučaju sam svjedok za kojeg sud,temeljem prikupljenih dokaza ostalih očevidaca zaključuje da moje svjedočenje nije potrebno.Živim u toj kući.Naime,automobil koji je bio u autopraoni udara u zid kuće...bježi.Kuća nije ničim odvojena,odnosno korisnik zemljišta na kojoj je autopraonica samoinicijativno ruši stupiće koji su štitili zid (navodno 92 kada je otvoren obrt).Ne postoji pisani dokaz o postavljenim stupićima..Policija je obavila očevid,a sudski vještak nalaz i mišljenje.Građevinska inspekcija nije ni odgovorila na pisani zahtjev za inspekcijskim pregledom kako bi se dobila dozvola za sanaciju zida kao i zaštitu (stupići). Sud priznaje da je došlo do štetnog događaja ali odbija tužbu vlasnice pod obrazloženjem da korisnik zemljišta na kojem je praonica (vlasnik obrta), ne može preuzeti odgovornost umjesto nepoznatog počinitelja.Počinitelj nije pronađen.. Ima li smisla nastaviti dalje..??do sada se nisam mješao ali sada...obzirom da odvjetnica vlasnice možda nije temeljito odradila posao(?!). Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2013. Po mom mišljenju nema smisla. Po ovome što ste napisali, ispada kako nema nikakva dokaza o ikakvoj odgovornosti vlasnika autopraone. Osim ukoliko nađete dokaz da je netko od djelatnika autopraone upravljao vozilom i zabio se u vaš zid. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
davor1973 odgovoreno: 29. listopad 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2013. E sad....upravo to.Radnici su ti koji voze vozila i radnik je taj koji je udario u zid! Provjerena informacija koju je dao bivši radnik autopraone, ali nitko ne želi svjedočiti kao što i sam vozač (više ne radi),ne želi preuzeti odgovornost, dok ga vlasnik autopraone ne želi prozvati kao odgovornog krivca kako bi izbjegao odgovornost.A što sad..?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2013. S obzirom na navedeno, moje mišljenje je da je najbolje odustati. Nema dokaza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.