Jump to content

Pravo na naknadu sa burze (bolovanje,likvidacija firme)

earthdust

Preporučene objave

Poštovanje

Prvi puta pišem na forumu (Strasbourg mi je daleko za hodat) pošto vjerujem da ima ovdje ljudi koji mi mogu pomoči te bi cijenio svaki odgovor a tiče se burze ,firme i bolovanja.

Nakon 10. g. rada u večoj zagrebačkoj firmi otišao sam na bolovanje (bolest se vuče od rata) Nakon tri godine bolovanja ,po sili (valjda novog zakona)više nemam pravo na bolovanje koje se prekida i vračam se u firmu.Kako nisam bio sposoban vratiti se na posao ,potpisao sam poslovno uvjetovani otkaz sa svim pravima proisteklim iz kolektivnog ugovora.

Dolaskom na burzu rečeno mi je kako ne ispunjavam prava na burzu iz razloga posjedovanja firme a moram imati 20. ili manje posto vlasništva.

(Firma je na mene i suprugu 50/50 vlasništva,otvorena prije nekih osam g. i nikada nije ustvari počela sa radom niti ostvarila neku dobit)

Po naputku javljam se u urudjbeni gdje rukom moram napisati da sam se prijavio na burzu u zakonskom roku a a oni če mi poslati naputak o daljnjem postupanju.

Doma mi dolazi - Rješenje o obustavi postupka - , gdje piše da sam toga dana podnio zahtjev za novčanu nadnadu a ispod toga da sam istoga dana odustao od navadenog zahtjeva.

U medjuvremenu odlazim bilježniku kako bi se odrekao vlasništva i saznajem kako mi je firma u likvidaciji a na trgovačkom sudu da po tom pitanju ne mogu ništa učiniti.

Razgovaram sa pravnicom na burzi koja mi kaže kako imam rok od 90 dana da zatvorim firmu ili gubim prava na naknadu.(govorim joj da to kod nas traje sigurno godinu dana,ona odgovara kako se slaže sa mnom,ja sam u pravu ali oni se samo drže zakona

bdway - u mirovinu me nisu poslali pošto su mi na komisiji rekli da sam premlad (valjda bolest napada samo stare) a ni otpremninu nisam ostvario pošto se nije stvorila kritična masa

e sad pošto su me svi isfarbali ko HAC tunele zanima me nekoliko stvari

-da li imam pravo biti na burzi na bolovanju

-da li mogu nešto učiniti u vezi naknade sa burze

Svaki odgovor dobrodošao i unaprijed zahvaljujem

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija