Jump to content

Pitanje odgovornosti radnika za štetu poslodavcu


ZastoJa

Preporučene objave

Dakle, ako radnik pisanim putem stalno upozorava poslodavca da krši zakon (sam radnik ga ne krši, ali mu je radno mjesto takvo da ima uvid u to da poslodavac krši) i da će u slučaju inspekcijskog nadzora zasigurno pretrpjeti sankcije - može li taj radnik biti doveden u situaciju da nadoknađuje štetu poslodavcu prema ZOR-u čl.99 )ako inspekcijski nadzor utvrdi nepravilnosti i kazni poslodavca) jer je radnik trebao spriječiti propuste poslodavca budući je znao za njih? O specifičnom području, zakon iz tog područja kaže da je uvijek odgovoran poslodavac. (radnik je zbog tog čak i dobio otkaz, jer je previše poslodavcu "mljeo")

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono, doslovno živim za dan kad ćeš ne samo ti već i osobe poput tebe realno moći unutar nesporno propisanih pravila kako radnih tako i svih ostalih odnosa i ponašanja, činjenja i nečinjenja ....... naći svoje mjesto pod suncem, živjeti život čije nam minute i sati prolaze prebrzo, puno prebrzo.........pa se stoga prestani opterećivati sa svakojakim glupostima i scenarijima koji se nikada neće dogoditi i uživaj u ovom lijepom danu i u onom koji slijedi......od srca ti to želim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ne živim za dan, ali niti ne očekujem da će doći - kada ćeš ti prestati pisati osobne komentare na moje postove. Ako te iritiraju, preskoči ih, briši ili štoveć. Mogla sam i drugi nick otvoriti, ali mi je to bezveze (i da, svi znamo da se to može i bez da admini skuže).

 

Ja nemam zaleđe koje bi mi omogućavalo sigurnu fotelju niti da se ne moram brinuti oko stvari koje navodim u postu - ovo kaj sam napisala mi se doslovno događa. Inspekcija ga je kaznila nakon što sam ja otišla (znam to činjenično i to u jako velikom iznosu), a napismeno od njegovog odvjetnika imam da će me teretiti za štetu koju je poslodavac zbog toga pretrpio jer sam ga ja, kao prvo, prijavila (što nisam, ali sam mu prijetila prijavom jer mi nije isplatio cijelu plaću i pritom sma mislila na inspekciju randog prava, a ne ovu od koje je kažnjen i koja sa radnim pravom veze nema), što je namjerno izazvana šteta, a kao drugo jer ima te propuste jer ja nisam radila svoj posao, navodno. Dopis mi je valjda poslan u svrhu da me se spriječi od daljnjih prijava koje ionako nisam napravila. I još traži očitovanje i kaj ja znam kaj sve ne....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ljudi, lakše malo. Doista nema potrebe za povišenim tonovima.

 

ZastoJa, ovaj nebulozni dopis odvjetnika vašeg bivšeg poslodavca - znate što napravite s njim? Prvo ga uzmite u desnu ruku, presavinite, pa u lijevu ruku i zgužvajte te ga bacite u koš. Jel imate pismena upozorenja na uočene nepravilnosti? Imate. Jel on ima dokaza da ste ga vi prijavili? Nema, osim svoje pretpostavke. Čak i da ima, po kojoj bi to osnovi vi odgovarali za prijavu?! Ovaj odvjetnik vašeg poslodavca ili je neki zabavan lik ili doista osebujno tumači propise ili (a što smatram da je ovdje definitivno posrijedi) je ovo "gestapovska" metoda zastrašivanja tipa "ne znam što se nalazi u grmu, pa ću opaliti jedan hitac u zrak, pa možda nešto istrči iz tog grma, a kada istrči, eee onda ga imam". Očitovanje maksimalno kratko i jednostavno uz preslike danih upozorenja s vaše strane. A ako čovjek želi bacati novce na sud, pa nek ih baca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakav je to sad dopis odvjetnika? To niste naveli u prvom postu, već u ovom drugom "iritiranom" mojim komentarom.

 

Bez obzira što se u potpunosti slažem s poštovanim G-menom o nekakvom konačnom ishodu takvog pokušaja, bio bih oprezan pa eto s obzirom da su u prvom postu navedeni nekakvi strahovi, a u ovom drugom sad nešto sasvim drugo, probajte bez emocija citirati dio tog pismena....što je to? zahtjev za nadoknadom štete, upozorenje, obavijest o pokretanju nečega?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija