Jump to content

okilix

Preporučene objave

Pozdrav!

Moje pitanje proizlazi iz opće panike koja me okružuje na spomen duhana i preprodaje od strane švercera!

 

1. Dali sam ja u prekršaju kada meni prijatelj prodaje duhan kojeg on ima, mene ne zanima i ne ulazim otkuda? Dakle kada ga ja kupujem! Njemu ga je poklonila tetka iz Ercegovine kako on veli! Dakle ja kupujem duhan koji nije prošao hrvatski sustav naplate poreza, kvalitetan je bez sumnje i roba je koja ide iz ruke u ruku preko granice u legalnim količinama da bi došla do krajnjeg korisnika koji za nju plaća smiješnu cijenu (komičnu u usporedbi s tržnicom)!

 

2. Koliko mi je dopušteno imati uza sebe duhana za pušenje (dakle rezanog duhana) za vlastitu uporabu a da me pri tom nitko nema osnovu tražiti bilo kakve račune, certifikate, diplome ili sl.?

 

3. Koje su kazne za moje neznanje! Iz stranica zakon.hr nemoguće mi je iznači nešto što bi mene kačilo ako ne znam dovoljno o tim stvarima!

 

4. Te najvažnije koliko može nagrabusiti moj prijatelj zbog gore navedenoga (200gr. max. meni svakih 2, 2 i pol mjeseca)?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za tebe čl.34 zakona o duhanu.Oduzet će se i od tebe i od njega.

 

Čl.78 st.11 http://www.zakon.hr/z/545/ a kažnjivo za tebe i njega po čl.102 st,1 toč.63 (a za njega i još koji čl.).

 

hvala na upučivanju na ovaj zakon o trošarinama!

Molim te sivko samo da mi pojasniš članak 30. st. 3. & 4.

a i koje su u pravnom rječniku druge a koje treće države?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoje druge nego samo treće države.Sve osim eu-a su treće države.Bit je da bilo gdje duhan mora bit propisno pakiran i legalno stavljen na tržište (pakiran,markica....) što u ovome slučaju ne postoji potjecao iz RH,BiH ili bilo koje ostale treće zemlje.

 

Još ne hvataju naručioce (iz RH,bar se nadam i za ubuduće :-D )

 

Linić je sve regulirao tj.pokrio kako treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle po ovom odgovoru ispada da ja ne smijem držati svoj duhan ni u kakvom drugom spremniku, osim u izvornom pakiranju s poreznom markicom kakvog ga je proizvođač namijenio tom duhanu ma kako on bio neprikladan za čuvanje organoleptičkih svojstava!

Šta mi se može desit ukoliko odlučim prošetati sa tim duhanom kroz grad i policajac veli da mu ispraznim đepove? Koliko smijem imati uza se i dali da moju tabakeru koju imam za osobne potrebe prenamijenim za držanje antidepresiva? U onom članku 30. zk o troš. piše da su količine za osobnu uporabu izuzete od poreza pa dakle to spada pod onu količinu od 250 gr. koliko smijem prevesti preko grane tj. uvesti! Kontam da ako nemam markicu na kili da sam u prekršaju ali neznam koliko mogu povjeriti mojoj rodbini kada se vraća iz ercegovine a da nemaju problema sa Slavkom ili Rankom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iU onom članku 30. zk o troš. piše da su količine za osobnu uporabu izuzete od poreza pa dakle to spada pod onu količinu od 250 gr. koliko smijem prevesti preko grane tj. uvesti!
250 g "legalnog" duhana.Što nekog briga za tvoje čuvanje organoleptičnih svojstava.A 250 g sigurno nećeš nosat sa sobom i motat cigarete.Neće te nitko dirat ako pri sebi imaš dnevnu količinu i bez markica a to ti je brat bratu max 40 g ako puno pušiš (2 kutije).

I šteka cigareta je dozvoljena za unos iz druge države bez plaćanja carine ili trošarine ali samo ako na njoj postoje nadzorne markice te države.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija