Jump to content

Kazna za parking od policije


hackler

Preporučene objave

Dobio sam kaznu za parking od policije na staklo, piše iz članka 12, stavka 4 ZSCP-a, kazna je 500kn (po stavku 8). Parkirao sam na makadamski plato, dakle nije cesta nego plato gdje se parkiraju auti, ali samo nas je nekoliko dobilo kazne i to oni koji su stajali s desne strane tog platoa, jer se vjerojatno taj dio smatra pod "put". E sad, prvo mi nije jasan ni taj članak 12 ni zašto 500kn, ako su kazne za parking 300kn. Ko mi može ukratko pojasniti i članak zakona i iznos kazne i što da napišem u žalbi, trenutno samo trebam javiti u PP ko je vozio auto..

 

hvala na svim informacijama,

Tomislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Parkirali ste na mjestu gdje je zabranjeno parkiranje označeno prometnim znakom (čl. 12. st. 4. ZOSPC-a), a za što ste kažnjeni po st. 8. kaznom od 500,00 kuna.

 

Nema veze za druge. I da ste samo vi dobili kaznu - opet ne možete ništa, jer je prekršaj evidentno počinjen.

 

Svakako je bolje navesti vozača, jer za nedavanje podataka o vozaču je predviđena veća kazna (2.000,00-5.000,00 kuna).

 

U žalbi priznati, izraziti kajanje, isticati dosadašnju prekršajnu neosuđivanost, teške materijalne prilike i zamoliti sud da na vas primijeni opomenu kao mjeru upozorenja propisanu čl. 43. Prekršajnog zakona ili barem ublažavanje kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem, jos mi samo recite kako da srocim sad kad cu davati podatke o vozacu, da zelim daljnju sudsku provedbu prekrsajnog naloga, ili tako nesto?

 

hvala

Kad se jave podaci o vozaču isti će (vi) dobit prekršajni nalog na koji će napisat žalbu koju će policija proslijedit na sud.Da li će vas sud pozvat ili će sve riješit bez vas (žurnim postupkom) ne zna se.Nakon te presude nema više prava žalbe.

Ne radi se o kazni za parking nego nepoštovanje prometnog znaka koji u blizini negdje mora postojat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Što ako se auto parkiralo na 5 minuta, time da ne postoji znak zabranjenog parkiranja, jer je osoba otišla u dučan kupiti nešto i vratila se u roku tih 5 minuta, te na objašnjenje da je bila u dućanu preko puta ulice, policajka je bila bahata i bezobrazna, i svejedno napisala kaznu po čl. 78, st. 1 i 3. Vozilo nije ugrožavalo niti sigurnost drugih sudionika niti je tu pješački prelaz, nego se radi o dijelu otoka koji se nalazi tik uz parking. U kazni se istiće iznos o 300,00 kn + još 100,00 za troškove prekršajnog postupka. Kakav prekršajni postupak? Što je to - ispisivanje kazne? Osoba je odbila potpisati zapisnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Auto je bio parkiran na način da je ometao promet (nije potrebno da stoji prometni znak), a to što je to bilo na "samo" 5 minuta kako bi se otišlo u dućan ne mijenja ništa na stvari. Prekršajni postupak je i utvrđivanje prekršaja i ispisivanje obrasca, a radi se o paušalnom iznosu. To što je vozač odbio potpisati isto ne mijenja na stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nisam napisala, da je bio upaljen i na 4 žmigavca ... ok, hvala. Iako je auto bilo parkirano pored otoka, iako je širina trake za 2 automobila, bez pješaškog ipak je ometalo promet? Dakle, slobodno se moglo proći, žmigavci su radili i auto je bio upaljen - za 2 minute nikome nije ometao promet. O bahatosti policajke ću na nekom drugom topicu, jer zaista, do sada su uvijek susreti sa policijom, barem moje iskustvo, bili kulturni i pristojni - bez obzira o čemu se radilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o malom gradu, bez velikog prometnog opterećenja (Ivanić Grad), a stajanje i nije parkiranje... a bahatost je bahatost - policajac je dužan pristojno pozdraviti te potom zatražiti dokumente - uglavnom se svi tako ponašaju. Ova nije nego je drečeči zatražila dokumente. Ne radi se na izvlačenju na bahatost ... upaljen auto na 4 žmigavca i izgašen auto - da li se obje stvari smatraju - parkiranjem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova nije nego je drečeči zatražila dokumente. Ne radi se na izvlačenju na bahatost ... upaljen auto na 4 žmigavca i izgašen auto - da li se obje stvari smatraju - parkiranjem?
Ni ne može se izvlačit na njenu bahatost ili nekulturu.(PMS ili nedostatak ..... a sud nema ništa s tim jer to nije uvjet za oslobađanje od kazne)

4 žmigavca ne služe za parkiranje-zaustavljanje.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor napisan. Naime, detalj koji je kasnije uočen jest da je na nalogu pisalo 10.30, iako je auto zaustavljeno prije 9.25 jer je na taj sat izdan račun iz dućana ... U navedeno vrijeme na nalogu osoba više i nije bila u Ivanić Gradu. Jasno da se može pretpostavljam vrijeme potvrditi jer je djelatnica zvala centralu radi provjere ... postoji i čl 2. st 69 koji dozvoljava zaustavljanje, ali i čl. 43 i 44 koji dozvoljava uz signalizaciju zaustavljanje. Kao i činjenicu da raskršća imaju razlike u svojoj opterećenosti i signalizaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

Dobio sam kaznu od policije za nepropisno parkiranje i pozvali su se na zakon o sigurnosti prometa na cestama čl 12. st4. (očito nepoštivanje prometnih znakova)

To je prilaz širine 5m dvorištu stambene zgrade koji ima znak zabrane prometa svim vozilima osim za vozila čistoće. Naravno da tu svi stanari ostavljaju aute i nikad ne smetaju nikome jer je prilaz dovoljno širok.

 

Mogu li ja dobiti kaznu nepropisnog parkiranja ako na tom mjestu nema znaka zabrane parkiranja? I jesam li mogao kao pješak odgurati auto tih 3m i ostaviti na tom prilazu bez kazne?

Nisam nigdje uspio naći da li znak zabrane prometa označava i zabranu parkiranja.

 

Da li policija ovakve kazne piše po dojavi susjeda? U mom naselju se u svakom trenutku može napisati 1.000 ovakvih prekršaja, pa ne znam zašto već 2 dana lijepe kazne samo kod moje zgrade.

 

Zahvaljujem na komentarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iza znaka zabrane prometa nema prometovanja pa se tako poslije toga znaka ne može ni parkirat jer se prometovalo iza njega.

 

Može i na dojavu susjeda ali je očito da je tamo "berba" bez puno razmišljanja i čekanja.

 

Može šema sa guranjema vozila ali onda ide čl.83 st.1 toč.11 i kazna od 700 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da, moguće je da se netko od stanara žalio, pa se sad tom prostoru posvećuje posebna pažnja. Možda je bila neka dostava, radovi, komunalci, vatrogasci... pa nisu mogli proći, što je izazvalo pozornsot policije. Prije da je nešto takvo nego da su se samo tako odlučili baš na taj prolaz i tu zgradu. A možda udaraju i po susjedstvu, ali to vam nije poznato.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija