Jump to content

VLAGA u dodijeljenom stanu od Ministarstva branitelja kao RVI.


ivica2312

Preporučene objave

Pozdrav svim Braniteljima.

Molim da mi netko odgovori tko je imao isti ili sličan problem što da radim!!!

Od Ministarstva branitelja dodijeljen mi je stan u listopadu 2008. u novoj zgradi sagrađenoj za HRVI. nedugo nakon useljenja s obitelji susrećem se s prevelikom vlažnosti koja je u jesenskim i zimskim danima ne podnošljivo stvaranje gljivica, vlažni zidovi,posteljina ITD ITD. Bezbroj puta sam se obraćao stambenoj upravi Ministarstva, izvođaču radova Ministarstvu graditeljstva jednostavno svi skidaju odgovornost sa sebe i kazuju da je uzrok nedovoljno provjetravanje. Budući da sam bio uporan Ministarstvo graditeljstva šalje sudskog vještaka da izvidi i izmjeri postotak vlage u stanu na što sam ostao izvan sebe kad kaže da su svi zidovi prekomjerno vlažni do 80%

Izradom elaborata utvrđuje prekomjernu vlažnost i nalaže saniranje navedenog.

budući da do dana današnjeg ništa nije rješeno a nadležno Ministarstvo prebacuje odgovornost na izvođača radova, a izvođač kazuja kako je prošla garancija od dvije godine.

Izlaza nažalost nemam živim sa četveročlanom obitelji od moje mirovine tako da ne mogu pokrenuti tužbu. Upravo zbog takvog stanja nisam ni potpisao stambeni kredit, a najamnina se može plaćati najduže dvije godine.

Molim prijedlog što da radim jer ovo traje već 5godina.i nitko ne želi pristupit rješenju uzroka vlage niti Ministarstvo želi zamijeniti stan.

Hvala svima na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko zna kako bi prošli i sa eventualnom tužbom, a ako bi i dobili tužbu (u što baš i nisam siguran) to bi potrajalo...

 

Sigurno bi bilo bolje kada bi stavili nekakvu izolaciju ili barem kupili električne odvlaživače zraka za prostorije, češće provjetravati, a postojeće gljivice se mogu skinuti sa zidova Varikinom.

 

Ima vas četvero u stambenom prostoru (svi dišete, a kroz dah se ispušta vlaga) pa još kada se i kuha ili peče u kuhinji unutar stambenog prostora velika je vjerojatnost da se pojave gljivice i tako je u većini stambenih objekata. Mnoga kućanstva imaju taj problem, pogotovo u područjima-županijama-gradovima gdje je velik postotak vlage u zraku pogotovo sada kada dolaze hladni dani.

 

Oni koji se griju na peći na drva imaju manje problema sa vlagom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija