Jump to content

Legalna prodaja prirodne kozmetike


Scherine

Preporučene objave

Osposobila sam se za Aromaterapeuta i radim kod kuće prirodnu kozmetiku koju bih htjela prodavati. Interesira me na koji najjednostavniji način legalizirati svoju prodaju? Koje su mi ovlasti (što sve mogu prodavati) ako registriram obrt za proizvodnju kozmetičko toaletnih proizvoda?

Izrada kozmetike je prema individulanom prostupu- za svakog klijenta po posebnoj recepturi krema,sapun, ostalo.. Da li je moguće legalizirati prodaju mimo obrta, npr. preko udruge i kao kućna radinost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

U međuvremenu su se mijenjali propisi, pa se može sve od navedenog: otvoriti obrt (paušalni i ini), udrugu, kućnu radinost ili sporedno zanimanje (odnosno također paušalni obrt), te trgovačko društvo ili jednostavno trgovačko društvo. Troškovi su različiti, kako otvaranja, tako i poslovanja, a o tome je najbolje prodiskutirati s knjigovođom, iako i mi ovdje imamo mišljenje. To mišljenje je da je paušalni obrt još uvijek najpovoljniji (mjesečni izdaci su oko 1.500-2.000 kn), ali to možete ako niste blokirani, jer za obveze obrta odgovarate cijelom svojom imovinom i obrnuto - obrt odgovara za sve Vaše obveze. J.d.o.o. je druga moguća opcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

 

Dugogodišnji sam obrtnik,vlasnica kozmetičkog salona.Obrt se obavlja u stanu pa nemam mogućnosti za MTU.Od nedavno imam sreću raditi s ekskluzivnom kozmetikom koja u svojoj ponudi ima i prodajne proizvode.Postoji interes,doduše ne značajni,za kupnju tih proizvoda.Na koji je način moguće pružiti tu uslugu?Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija