Jump to content

dobrobit malodobnog djeteta


keight8

Preporučene objave

Živjela sam u izvanbračnoj zajednici. Trenutno živim u domu svojih roditelja s 4-mjesečnom bebom. Nakon prekida veze otac djeteta je pokrenuo sudski postupak u vezi skrbništa i druženja s djetetom. Nakon prvog ročišta donesena je odluka da otac dijete odvodi u svoj dom tri puta tjedno po tri sata i to isključivo bez mog prisustva. CZSS kaže da je u interesu djeteta da se što više viđa s drugim roditeljem koji ne živi s nama i u potpunosti se slažem, ali meni je apsurdno da se dijete od 4 mjeseca po zimi, kiši i ledu odvodi tri puta tjedno iz doma. :buljoki:

Kakve veze to ima s dobrobiti djeteta????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Itekako ima. To je djetetovo pravo, glede kojeg ukoliko otac ne čini ništa loše po razvoj djeteta, vi ne možete ništa. Morate shvatiti da vaša prošlost i način na koji je završio vaš međusobni odnos s ocem, nema i ne smije imati nikakav utjecaj na odnos i jednog i drugog prema i sa djetetom. Svidjelo se to vama ili ne, UVIJEK ćete biti povezani upravo preko tog malog bićenca. Čim prije to shvatite, biti će vam bolje.

 

Uostalom, pa zar vi zbilja mislite da se otac neće moći brinuti za svoje dijete tih 3 sata dnevno ili da će mu učiniti što nažao? Ako do toga slučajno dođe, tada definitivno morate reagirati. I sud će reagirati, budite sigurni. Ali prije toga, dajte čovjeku šansu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mislim nego sam sigurna da se neće moći brinuti za dijte.

Dok smo ja i dijete živjeli s njim nikad u ničemu nije htio sudjelovati kad je bila briga oko djeteta u pitanju.

I sam mi je rekao da će mi se osvetiti za to što sam ga ostavila i dijete koristi kao osvetu.

Zbog toga sam najvise zabrinuta. Inače nebi imala ništa protiv i da svaki dan viđa dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sam mi je rekao da će mi se osvetiti za to što sam ga ostavila i dijete koristi kao osvetu.

 

Ovo više govori o njemu kakva je osoba. Pretpostavljam da je sada još sve prilično friško? Raskid mislim. Vrijeme će učiniti svoje, jer trenutno ponos i taština blokiraju razum i logiku. Pa i neki iole normalan ljudski odnos.

 

Ali Keight8, da se krivo ne razumijemo - ako vi uočite kako on u vremenu koje provodi s djetetom čini bilo što, što bi štetilo djetetu, svakako reagirajte. Prvo prema CSS-u, a tada i sudu. Ali prije toga mu dajte šansu. Budite čovjek. Ako on već ne može biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Itekako ima. To je djetetovo pravo, glede kojeg ukoliko otac ne čini ništa loše po razvoj djeteta, vi ne možete ništa. Morate shvatiti da vaša prošlost i način na koji je završio vaš međusobni odnos s ocem, nema i ne smije imati nikakav utjecaj na odnos i jednog i drugog prema i sa djetetom.
Meni djetetova majka želi zagorčati druženja s djetetom preko vikenda time što je dala izjavu da doji pa dijete (1,5 god) tobože ne može ostati preko noći kod mene iako je dijete već puno ranije provelo cijelu noć kod bez majke bez ikakvih problema. Produžena politika daljnjeg uskraćivanja.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon prvog ročišta donesena je odluka da otac dijete odvodi u svoj dom tri puta tjedno po tri sata i to isključivo bez mog prisustva. CZSS kaže da je u interesu djeteta da se što više viđa s drugim roditeljem koji ne živi s nama i u potpunosti se slažem, ali meni je apsurdno da se dijete od 4 mjeseca po zimi, kiši i ledu odvodi tri puta tjedno iz doma. :buljoki:

Kakve veze to ima s dobrobiti djeteta????

 

1. Gdje god roditelji nisu u bajkovito korektnim odnosima, za dijete je neusporedivo bolje da jedno nije "nadzor" drugome za vrijeme dok je s djetetom.

 

2. Kad god vam se učini strašno da djetešce ode s ocem/k ocu, prisjetite se jeste li ga ikad izveli iz kuće vi i odveli (do) nekud. Ako jeste ikad (a jeste sigurno), argument da nije vrijeme je prilično loš.

 

3. Ne pokušavajte naći način pomoću kojeg bi otac morao visiti uz vas i u vašem društvu u vašem domu (naročito ako se s tim ne slaže i ako je dijete s njim sigurno), a samo zato da bi imao priliku provesti vrijeme s djetetom. Naročito ako postoji druga, realno ostvariva mogućnost. Učinite (i) sebi tu uslugu.

 

4. Ako dvojite je li na djetetovu stetu 3 sata biti s ocem, prisjetite se je li vam ikad netko pričuvao bebača na pola sata dok se otuširate, sat- dva dok se odmorite ili 3 dok odete nešto obaviti- i hoćete li to ikad ikome dozvoliti a da ne bude "strašno" jer je u takvim situacijama također

isključivo bez mog prisustva
;)
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Keight, bebi je tata-tata, i nemojte prejudicirati da se ne može brinuti o njemu.

 

Stavite u obratnu situaciju- da ste zajedno još sa ocem djeteta, i da Vas npr pozovu na djevojačku večer. Naravno da biste ostavili dijete s ocem, zar ne?

 

To što ste sada u nekorektnim odnosima ne znači da se čovjek ne može brinuti za dijete, a ponajviše ne znači da se djetetu treba uskratiti otac.

 

Budite sretni da imate oca djeteta koji se želi brinuti o njemu. Stavite osobne razmirice sa strane i radite da se dijete i otac povežu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem Vas sve što mi želite reći i u potpunosti se slažem sa svim činjenicama koje ste naveli, ali cijela situacija je PUUUNOO kompliciranija nego što je prikazana u ovoj temi i strah me za sigurnost dijeteta. :place:

 

Kao svoj motiv ste naveli vremenske (ne)prilike koje su moguće 3x tjedno.

Istovremeno se slažete da je djetetva potreba provoditi vrijeme i sa roditeljem s kojim ne živi, a uredno i redovito.

Sad navodite da, u stvari, nije problem to, već sigurnost djeteta za boravka s ocem.

Što je doista problem, ako ga ima?

 

Jer, moguće da nadzor treba, moguće da ne treba, ali budite svjesni da to svakako ne biste bili vi ni vaši ukućani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija