Jump to content

1.67 promila


Zajo1

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Molim Vas da ako mi možete dati savjet!U nedjelju 8.12.2013. u noći oko 03:00h zaustavila me prometna policija te sam napuhao 1.67 promila, umanjeno za 10, 1.57, taman na kritičnoj granici što se tiče visine kazne!Oduzeli su mi vozačku na 12 sati te sam ju nakon toga podignuo!Sada čekam doma rješenje!Zanima me kolika bi mogla biti kazna za taj prekršaj i kako najpametnije sastavit žalbu da pokušam umanjiti kaznu!Prvi put mi se tako nešto desilo pa bi izjavio u žalbi kako se kajem zbog počinjenog prekršaja, inače poštujem promet i prometnu kulturu itd.Pa bi išao na to da mi se ne uzima vozačka dozvola tj. zabrana upravljanja b kategorijom ili spusti što je moguće manje(2 mjeseca ako drugo nije moguće) jer sam vidio da je oduzimanje vozačke dozvole najmanje 6 mjeseci za taj prekršaj!Novčanu kaznu bih platio iako još neznam kolka će biti, al bitnije mi je da imam vozačku dozvolu jer mi treba radi dolaska na posao jer je firma u zabačenom dijelu grada, i obavljanja drugih stvari u svakodnevnom životu(naravno na to sam trebao i prije misliti).I da li se može dogovoriti u novčanom smislu da to nadoknadim, samo da mi ostane vozačka dozvola!

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav! Eto nakon godinu i nešto sitno dobio ja kaznu na sam BADNJAK!Napisao sam žalbu, onak ugrubo i to bi trebalo izgledati ovako(da li je to ok?)I da li bi bilo previše tražiti umjesto smanjenja kazne upravljanja b kategorijom da mi se to potpuno ukine i odredi uvjetna 1-2 godine ili kolko več treba? Hvala! Evo prigovora:

 

Na prekršajni nalog serijski broj: 511-19-28/5-PP-30/2014. ulažem PRIGOVOR.Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kn (pet tisuća kuna) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci jer sam počinio prekršaj iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.Naime, utvrđeno je da sam upravljao vozilom sa 1.57 g/kg alkohola u organizmu.Auto tj. vozačka mi je prijeko potrebna zbog odlaska na posao jer mi se firma nalazi u zabačenom dijelu grada, ugovor o radu s naznačenom adresom mjesta rada, kopiju osobne iskaznice dostavljam kao dokaz.Nikako nemam običaj voziti u alkoholiziranom stanju te poštujem promet i prometne propise te se kajem zbog počinjenog prekršaja!Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu ali kako se smatram starijim vozačem i u zadnjih 12 (dvanaest) godina otkako imam vozačku nemam istih ili istovrsnih prekršaja molim sud da smanji kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci kao prestrogu ,te smanjenje novčane kazne zbog lošeg financijskog stanja, te da mi se omogući plaćanje u ratama, ako je ikako moguće. Molim sud da me sasluša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na dobrim savjetima, možda se još javim kad dobim "konačne brojke" da vidimo što smo postigli! Pozdrav!

 

Za napuhanih 1,64(1,54) sa 12 mjeseci zabrane mi skinuto na 4 mjeseca, a kaznu od 5500 kuna mogu platiti na 6 rata s time da nakon uredno plaćene 4 rate ne moram platiti zadnje dvije(2/3 kazne moram platiti). Platio sam i 650 kn sudskih troškova, a i bio sam na liječničkom (cca 470 kuna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Eto, dosla konacna presuda, odgovor na moju zalbu, sa 12 mj. skinuto na 2 mj. al kazna od 5000 kuna ostaje, ako platim u roku 8 dana 2/3 smatra se u cjelosti placeno, i troskovi suda 800 kuna...ja zadovoljan, dobro je ispalo, nemam se kaj buniti...jedino me zanima od kada pocinje zabrana upravljanja b kat., nije nista navedeno, ili je vec pocelo cim sam dobio...pise da je pravomocna presuda...ili cekam neku obavijest?? I nesto sam cuo da cu morat na ljecnicki, kada inace dolazi taj poziv za ljecnicki? Hvala unaprijed! Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od policije ćeš dobiti obavijest o početku mjere i ona tek od tada počinje vrijediti, a do tada voziš bez problema. Vjerojatno će ti doći unutar mjesec dana.

 

Što se tiče liječničkog, isto ćeš dobiti poziv od policije, ali za to ne znam rokove.

 

ja sam se nasao u slicnoj situaciji ali sa dosta manje alkohola (kod mene je bilo oko 0.8), dobio sam rjesenje i uredno na vrijeme platio novcani dio kazne (prekrsaj se dogodio pocetkom sijecnja prosle godine a na sudu sam bio 2-3 mjeseca poslije) i nikako da mi dodje ta obavijest o pocetku mjere oduzimanja vozacke (na mjesec dana).

 

moze li tu doci do zastare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija